Κινηματογραφος

Τα μυστικά του Δάσους: Το παραμύθι του 21ου αιώνα

Ένα ανατρεπτικό μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
109505-217195.jpg

Υπάρχουν κάποιες ιστορίες που θα μας συναρπάζουν πάντα, γιατί μας μεταφέρουν στον πλανήτη της παιδικής μας ηλικίας. Το παραμυθένιο μιούζικαλ «Τα μυστικά του Δάσους» του Ρομπ Μάρσαλ, υποψήφιο για 3 Όσκαρ και 3 Χρυσές Σφαίρες, είναι μια τέτοια περίπτωση.

O Οκτώβριος έρχεται δυναμικά στα κανάλια Novacinema και είναι γεμάτος εκπλήξεις για τους συνδρομητές τους. Οι καλύτερες οσκαρικές ταινίες, που έκλεψαν την παράσταση στα φετινά βραβεία, κάνουν πρεμιέρα στα κανάλια Novacinema. «Τα μυστικά του Δάσους» έρχονται σε Α' τηλεοπτική προβολή, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, στις 22:00.

image

Το ανατρεπτικό και πολυβραβευμένο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με όλες τις τιμές. Ένα υπερθέαμα στο οποίο κορυφαίοι ηθοποιοί μας μεταφέρουν στις περιπέτειες της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, της Ραπουνζέλ, και του Τζακ και της Φασολιάς των αδελφών Γκριμ.

Οι Μέριλ Στριπ, Αννα Κέντρικ, Εμιλι Μπλαντ, Τζέιμς Κόρντεν, Κρις Πάιν και Τζόνι Ντεπ ζωντανεύουν την αστεία και συγκινητική ιστορία ενός άτεκνου ζευγαριού που προσπαθεί να σπάσει την κατάρα που του έριξε μια εκδικητική μάγισσα. Ένας φούρναρης και η γυναίκα του, θα κάνουν τα πάντα για να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα παιδί, να ξεφύγουν από τις ανηλεείς δοκιμασίες της και να ανατρέψουν κάθε προγνωστικό, όπως ακριβώς συμβαίνει στα αληθινά παραμύθια.

image

Απολαυστικές ερμηνείες, φαντασμαγορικά κουστούμια και εντυπωσιακά σκηνικά συνθέτουν ένα από τα πιο μοντέρνα μιούζικαλ των τελευταίων ετών για μικρούς και μεγάλους.

Μη βλέπεις ό,τι έχει, δες ό,τι θες! Η ταινία μετά την πρεμιέρα της στις 4 Οκτωβρίου στα κανάλια Novacinema θα είναι διαθέσιμη και στην προσωπική σου συλλογή! Πώς; Χάρη στη δυνατότητα εγγραφής που σου παρέχει ο εξελιγμένος αποκωδικοποιητής εγγραφής NovaBox+, μπορείς να τη γράψεις για να τη βλέπεις όποτε εσύ θέλεις.

«Τα μυστικά του Δάσους» είναι ένα συναρπαστικό παραμύθι που έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία

Οι πρώτες προσπάθειες να μεταφερθεί στον κινηματογράφο έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του '90, με το σενάριο να έχει γραφτεί από τους Λόουελ Γκανζ και Μπαμπαλού Μάντελ. Το καστ πλαισιωνόταν από τους Ρόμπιν Γουίλιαμς στο ρόλο του Φούρναρη, Γκόλντι Χόουν στο ρόλο της συζύγου του, Σερ στο ρόλο της Μάγισσας, Ντάνι ΝτεΒίτο στο ρόλο του Γίγαντα, Στιβ Μάρτιν στο ρόλο του Λύκου και τη Ροζάν Μπαρ στο ρόλο της μητέρας του Τζακ.

Το εγχείρημα παρέμενε ανενεργό για 15 ολόκληρα χρόνια.

Μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του «Σικάγο» το 2002, ο σκηνοθέτης Ρομπ Μάρσαλ προσέγγισε τον Στίβεν Σόντχαϊμ καθώς ενδιαφερόταν να μεταφέρει στον κινηματογράφο ένα από τα μιούζικάλ του.

Το ενδιαφέρον του Μάρσαλ για την κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας, αναζωπυρώθηκε αφού άκουσε την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την δέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Μάρσαλ πιστεύει ότι «Τα μυστικά του Δάσους» είναι «ένα παραμύθι για τη γενιά μετά την 11/9».

Με την υποστήριξη της Disney, «Τα μυστικά του Δάσους» ξεκίνησαν ξανά το ταξίδι τους για το σινεμά, το 2012.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ ήταν υποψήφιος για να υποδυθεί έναν από τους Πρίγκηπες, ωστόσο αποχώρησε από το πρότζεκτ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων για το «Νυχτερινό Επισκέπτη».

Η Έμιλι Μπλαντ που υποδύεται τη σύζυγο του Φούρναρη, ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

image

Με προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια δολάρια, η ταινία απέφερε παγκοσμίως 173,4 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά όπου η Μέριλ Στριπ κάνει πατίνι τη ζωή της Έμιλι Μπλαντ. Η πρώτη, ήταν στην περίφημη ταινία «O Διάβολος φοράει Prada».

Υποψήφιες για το ρόλο της Μάγισσας ήταν μεταξύ άλλων η Νικόλ Κίντμαν, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς και Πενέλοπε Κρουζ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.