Κινηματογραφος

Ο Θεός και η γυναίκα του ή «Η Νέα Καινή Διαθήκη»

Ημέρα Γαλλοφωνίας TV5Monde στις Νύχτες Πρεμιέρας

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Κατρίν Ντενέβ και ένας γορίλας στην κρεβατοκάμαρά της. Αυτή και οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από τη νέα γαλλόφωνη ταινία του Βέλγου σκηνοθέτη Jaco Van Dormael με τίτλο «Η Νέα Καινή Διαθήκη» (Βrand New Testament) με πρωταγωνιστές τον Benoît Poelvoorde και την Catherine Deneuve που μας έρχεται κατευθείαν από το Φεστιβάλ Καννών.

Στην ταινία, ο Θεός είναι ένας αληθινός άνθρωπος που ζει σε ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, με την ευαίσθητη, μειλίχια γυναίκα του και την μικρή κόρη του, την οποία κακομεταχειρίζεται. Ο Θεός αυτός είναι ένας σαδιστής, κακός αγριάνθρωπος που έχει δημιουργήσει την ανθρωπότητα μόνο και μόνο για να έχει κάποιον να βασανίζει.

image  

image 

Την ταινία θα την δούμε σε πρώτη προβολή στην Αθήνα στις 28/9 στον κινηματογράφο Ιντεάλ στις 20:00, στην Ημέρα Γαλλοφωνίας -TV5Monde στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας (που θα διεξαχθεί απο 23/9 έως 4/10).

Το γνωστό τηλεοπτική δίκτυο TV5Monde το οποίο είναι παρόν στην Ελλάδα μέσω της Nova και της hol και για τους πιο παλιούς από τα ερτζιανά από τη δεκαετία του 80, συμμετέχει ενεργά, όχι μόνο στις Νύχτες Πρεμιέρας αλλά και σε μία σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα όπως κάθε χρόνο, υποστηρίζοντας ως Χορηγός Επικοινωνίας, Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαλλόφωνες δραστηριότητες, επιβεβαιώνοντας την πολιτιστική και ιστορική σύνδεσή του με τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο TV5MONDE είναι εδώ για πάρει μέρος στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους στη Δράμα, στο σεμινάριο των καθηγητών γαλλικής γλώσσας στο Γαλλικό Ινστιτούτο και φυσικά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι φετινές δραστηριότητες του γνωστού δικτύου είναι:

• Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας

Φέτος, ο σύνδεσμος καθηγητών γαλλικής γλώσσας στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου διοργανώνει για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, εργαστήρια τεχνολογίας και πληροφορίας από τις 09.30 ως τις 14.00 και 4.30-9.00 για μαθητές του λυκείου. Στις 21/9 θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα και στο Αγρίνιο, στις 22/9 στα Ιωάννινα, 23/9 στη Λάρισα, στις 24/4 στη Λαμία και στις 25/9 στην Αθήνα.

• 38ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας

Είναι το σπουδαιότερο φεστιβάλ για ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Φέτος θα διεξαχθεί 14-19 Σεπτεμβρίου και εδώ, το TV5 Monde κρατά ξεχωριστή θέση προβάλλοντας γαλλικές ταινίες μικρού μήκους.

· Στο Φεστιβάλ της Δράμας το TV5Monde απονέμει το «Βραβείο Κριτικής Επιτροπής - TV5Monde».

· Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας -Νύχτες Πρεμιέρας.

image