Χορος

10 χρόνια Bollywood στην Ελλάδα - Ένα φεστιβάλ γεμάτο Ινδία στην Αθήνα

Σεμινάρια, παραστάσεις και ινδική κουζίνα στο Θέατρο Δόρα Στράτου

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10 χρόνια Bollywood στην Ελλάδα - Ένα φεστιβάλ γεμάτο Ινδία στην Αθήνα

H ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, Άννα Δημητράτου, μιλάει για το φετινό φεστιβάλ Bollywood

Για μία ακόμα χρονιά, Ανατολή και Δύση συναντιούνται στο κέντρο της Αθήνας μέσω του 10ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών. Στόχος του φεστιβάλ, να αναδειχθεί η συνύπαρξη των λαών μέσα από την τέχνη, τον χορό και τη μουσική, δημιουργώντας μια μεγάλη γιορτή. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το Artistic Studio Oriental Expression και η 1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.). Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού στο Θέατρο Δόρα Στράτου, στις 28 – 30 Ιουνίου και ταξιδεύουν το κοινό στην ινδική κουλτούρα. 

10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

H ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, Άννα Δημητράτου, μίλησε για όσα θα δούμε αυτό το καλοκαίρι και για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος χορού. Αυτή την περιόδο όλοι οι συμμετέχοντες κάνουν πρόβες non stop -και ας έχει ζέστη- όμως είναι ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν στη σκηνή με καινούργιες χορογραφίες και κοστούμια, όπως μαθαίνω. «Πιστεύουμε πως ο χορός είναι από τους πιο άμεσους και διασκεδαστικούς τρόπους για να διαδοθεί η ινδική κουλτούρα στην Ελλάδα» λέει η  Άννα Δημητράτου. Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει επισήμως την Παρασκευή 28 Ιουνίου, με ένα πάρτι καλωσορίσματος στο «Loco Sabor» της Μαρίνας Φλοίσβου, προετοιμάζοντάς μας για ένα τριήμερο «κατάδυσης» στον πολιτισμό.

1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα

Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 2013, τη χρονιά που έγινε και το 1ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, ωστόσο το ενδιαφέρον της Άννας Δημητράτου για την ινδική κουλτούρα ξεκινάει πίσω στο 2009. «Θα έλεγα ότι αναγκάστηκα να μάθω Bollywood, λόγω ενός θεατρικού ρόλου που θα είχα αναλάβει να υποδυθώ. Έπρεπε σε μικρό χρονικό διάστημα να μάθω να χορεύω, κάτι το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο τότε αφού δεν υπήρχαν δάσκαλοι Bollywood Dance στην Ελλάδα».

10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Έτσι η Άννα αποφάσισε να ανοίξει τη δική της ακαδημία, προσφέροντας μαθήματα και εκπαιδεύοντας δασκάλους, ώστε να διαδοθεί ο αγαπημένος της πλέον χορός. Για αυτό και από το φετινό φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει η εκπαιδευτική πλευρά, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του 14 διαφορετικά σεμινάρια χορού και το ειδικό πρόγραμμα «Bollywood Dance Master Training» για όσους επιθυμούν να γίνου πιστοποιημένοι δάσκαλοι. 

10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Το συγκεκριμένο είδος χαρακτηρίζεται από έντονη θεατρικότητα, τόσο λόγω των κινήσεων όσο και της έκφρασης του προσώπου. Tο Bollywood άλλωστε είναι ο κόσμος της θετικής ενέργειας, της χαράς και της κίνησης, όπως αναφέρει η Άννα. Για να γνωρίσουμε περισσότερο τον κόσμο αυτό, στο φετινό φεστιβάλ θα παρακολουθήσουμε δύο διαφορετικές παραστάσεις (Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου), με εκπαιδευτές, χορευτές και εκλεκτούς προσκεκλημένους, όπως η χορευτική ομάδα Kathak Rockers. Η Ινδία όμως δεν είναι γνωστή μόνο για τις τέχνες, αλλά και για την ξεχωριστή κουζίνα της, την οποία θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε με γεύματα από το εστιατόριο «Indian Chef».

10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον «9ο Διεθνή Διαγωνισμό χορού Bollywood», ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα, όπως το χαρακτηρίζει η Άννα Δημητράτου, ενώπιον 10μελούς κριτικής επιτροπής. Ο διαγωνισμός θα χωριστεί σε δύο επίπεδα, ερασιτεχνικό και επαγγελματικό, όπως και σε δύο κατηγορίες, ατομικό και ομαδικό. Οι νικητές θα τιμηθούν με μετάλλια και δώρα. Είτε είστε εξοικειωμένοι με την τέχνη του χορού είτε όχι, το Bollywood Dance ενδείκνυται για όλους, καθώς συνδυαζεί γυμναστική, έκφραση και διασκέδαση.

10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

«Ως Ακαδημία Bollywood προσπαθούμε να προάγουμε την Ελληνο-Ινδική φιλία, διότι πιστεύομε ότι υπάρχουν πολλοί και κυρίως δημιουργικοί τρόποι για να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι δύο λαοί». 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ bollywoodfestival.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο χορογράφος Ζερόμ Μπελ
Ζερόμ Μπελ: «Δεν πιστεύω στην προσωπική έκφραση του καλλιτέχνη»

Λίγο πριν δυο έργα του συναντήσουν το κοινό στην Πειραιώς 260, ο Γάλλος διάσημος χορογράφος μας μιλά για την θρυλική Ισιδώρα Ντάνκαν, την τέχνη του και τη δέσμευσή του για την προστασία του περιβάλλοντος

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.