- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δείτε τη Σοφία Λόρεν να μαθαίνει ελληνικούς χορούς - Σπάνια φωτο
Για τις ανάγκες του ρόλου της στην ταινία «Το παιδί και το δελφίνι»
Στη δημοσιότητα σπάνια φωτογραφία με τη Σοφία Λόρεν να μαθαίνει ελληνικούς χορούς για τον ρόλο της στην ταινία «Το παιδί και το δελφίνι».
Γλυκιά νοσταλγία συνοδεύει τη σπάνια φωτογραφία με τη Σοφία Λόρεν να μαθαίνει ελληνικούς χορούς για τις ανάγκες του ρόλου της στην ταινία «Το παιδί και το δελφίνι» (1957).
Η σπάνια φωτογραφία με τη Σοφία Λόρεν να μαθαίνει ελληνικούς χορούς δόθηκε στη δημοσιότητα και ξύπνησε αναμνήσεις.
Υποδυόμενη τη «Φαίδρα», μια ασυμβίβαστη γυναίκα στην Ύδρα που βγάζει το ψωμί της φέρνοντας στην επιφάνεια σφουγγάρια, η Σοφία Λόρεν είδε την καριέρα της να εκτοξεύεται με τον ρόλο της αυτό, σαγηνεύοντας τους θαυμαστές της. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη Σοφία Λόρεν ως «Φαίδρα» να τραγουδά «Τι 'ναι αυτό που το λένε αγάπη;». Σε σκηνοθεσία, Γιαν Νεγκουλέσκο, «Το παιδί και το δελφίνι» είναι μια ταινία-διαφήμιση στην Ελλάδα και τις ομορφιές της (σ.σ. μέχρι και σκηνές από τα Μετέωρα έχει).
Πρόκειται για την πρώτη αμερικανική παραγωγή στον ελλαδικό χώρο καθώς και το πρώτο φιλμ που γυρίστηκε σε Cinemascope 55. Στη συγκεκριμένη ταινία, εκτός από τη Σοφία Λόρεν, παίζουν μεταξύ άλλων ο Άλαν Λαντ και ο Αλέξης Μινωτής.
Η άφιξη της Σοφίας Λόρεν στην Ελλάδα, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1956, για τα γυρίσματα της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι», αποτέλεσε ένα από τα κοσμικά γεγονότα της χρονιάς.
Η σπάνια φωτογραφία στο Instagram με τη Σοφία Λόρεν να μαθαίνει ελληνικούς χορούς
Η σπάνια φωτογραφία με τη Σοφία Λόρεν να μαθαίνει ελληνικούς χορούς, αναρτήθηκε στο Instagram του Άρη Λουπάση.
«Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1956 καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού η μεγάλη Ντίβα του Ιταλικού και παγκόσμιου κιν/φου Σοφία Λόρεν για τα γυρίσματα της ταινίας "Το παιδί και το δελφίνι". Πλήθος δημ/φων και θαυμαστών την υποδέχεται με έντονο ενθουσιασμό καθώς και έξω από το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία" όπου θα διαμείνει, με την επέμβαση της αστυνομίας να είναι απαραίτητη για να καταφέρει να φτάσει μέχρι την είσοδο του κτιρίου» αναφέρει στο κείμενο που συνοδεύει τη σπάνια φωτογραφία με τη Σοφία Λόρεν.
Και συνεχίζει: «Η ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Ντιβάιν "Boy on the dolphin", αποτελεί την πρώτη μεγάλη Αμερικανική παραγωγή με γυρίσματα στην Ελλάδα η οποία προβάλλεται το 1957 με επιτυχία στους κιν/φους. Ο συγγραφέας εμπνευσμένος από τον ήλιο και την θάλασσα, καθώς διαμένει για αρκετό καιρό σε ένα από τα ελληνικά νησιά, επιλέγει στην ιστορία του έργου τη Μύκονο, έπειτα όμως από παρότρυνση συν/στή της παραγωγής τελικά επιλέγεται για την ταινία η Ύδρα, η οποία μετά την παγκόσμια προβολή αποτελεί τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό».
«Τα γυρίσματα γίνονται επίσης σε Αθήνα, Πειραιά, Μετέωρα και Επίδαυρο με την εκρηκτική ηθοποιό να απολαμβάνει τα αρχαία αξιοθέατα και τη νυχτερινή διασκέδαση της πρωτεύουσας και την μαγεία της πανέμορφης Ύδρας. Στη φωτογραφία μαθαίνει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τον διάσημο χορευτή-χορογράφο της εποχής Γιάννη Φλερύ για τις ανάγκες του ρόλου όπου υποδύεται τη "Φαίδρα" μια Υδραία νησιωτοπούλα» τονίζεται ακόμη στο κείμενο που συνοδεύει τη σπάνια φωτό με τη Σοφία Λόρεν.
Και καταλήγει το κείμενο: «Με την επιστροφή της στην Αθήνα από το νησί θα εκφράσει τη συγκίνηση της για την αγάπη και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, κρατώντας για πάντα στην καρδιά της τον συγκεκριμένο τόπο που αποτέλεσε την αφορμή για την αρχή της καριέρας της σε Ευρώπη και Αμερική και την σχέση της με τον μέλλοντα σύζυγό της Ιταλό παραγωγό Κάρλο Πόντι. Ένα μαγικό πλάσμα με ασύλληπτη ομορφιά και θηλυκότητα και ένα μεγάλο ταλέντο στο δράμα και την κωμωδία που κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια καριέρα με διεθνείς διακρίσεις, κατακτώντας επάξια την θέση ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες σταρ του παγκόσμιου σινεμά».
Δείτε τη σπάνια φωτογραφία με τη Σοφία Λόρεν, ως κινηματογραφική «Φαίδρα», να μαθαίνει ελληνικούς χορούς για την ταινία «Το παιδί και το δελφίνι»:
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τη χορογράφο για τη νέα παράσταση χορού «Veritas» στο Πλύφα
Πολυβραβευμένη καλλιτεχνική διευθύντρια του Alvin Ailey
Ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια, εμπνευσμένο από τη ζωή της σπουδαίας χορογράφου και χορεύτριας Ιζαντόρας Ντάνκαν
Σε πανελλήνια πρεμιέρα θα παρουσιαστεί το νέο έργο του χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου
Το χορευτικό κομμάτι που πυροδότησε μαζική τρέλα
Όσα είδαμε και μάθαμε για τη διοργάνωση που «τρέχει» έως τις 31 Ιουλίου από την καλλιτεχνική της διευθύντρια Σοφία Φαλιέρου
Οι παραστάσεις και τα μεγάλα ονόματα της φετινής διοργάνωσης, τα σεμινάρια και οι προβολές του προγράμματος video dance
Είδαμε την παράσταση και χορέψαμε στη σκηνή της Πειραιώς 260
Οι δύο χορογράφοι μιλούν για τις παραστάσεις τους, «Bless this Mess» και «Borborygmi», στο πλαίσιο του Grape του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Η επετειακή παράσταση της Σχολής Χορού, που συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας
Η διάσημη Βελγίδα χορογράφος και η ομάδα Rosas επιστρέφουν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το «EXIT ABOVE – after the tempest»
Σεμινάρια, παραστάσεις και ινδική κουζίνα στο Θέατρο Δόρα Στράτου
«C la vie» από τον Serge Aimé Coulibaly, «À la Carte» από τον Γιάννη Μανταφούνη, «4 + ΕΝΑ» της Κυριακής Νασιούλα και άλλες περφόρμανς αυτή την εβδομάδα
Η χορευτική ομάδα Artius Dance Theatre παρουσιάζει μια χορευτική παράσταση με φιλοσοφικό βάθος
Το Κρατικό Μπαλέτο της Έσσης και οι χορογράφοι Botis Seva, Josef Nadj, Imre & Marne van Opstal, Lali Ayguade και Χάρης Γκέκας έρχονται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα
29 Απριλίου, η ημέρα που γιορτάζει ο χορός
Ένας υπερταλαντούχος περφόρμερ που δικαιολογημένα έχει κατακτήσει τη θέση του στο διεθνές θεατρικό στερέωμα
Μιλήσαμε με τον χορογράφο Ηλία Χατζηγεωργίου και τον συνθέτη Αλέξη Φάλαντα για τις περφόρμανς που θα συνοδεύσουν την Ολυμπιακή Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία στην Αθήνα
Το γκροτέσκο, το κωμικό και το τρομακτικό συνυπάρχουν σε ένα έργο στα όρια της περφόρμανς, του χορού και των εικαστικών τεχνών.
5 ραντεβού που δεν χάνουμε στη δημοφιλή γιορτή των τεχνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.