Χορος

Χορεύοντας ανάμεσα σε ρωμαϊκές κολόνες...

Με τη σφραγίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 398
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ELS-tzanella.jpg
Photo: AGAPIOS+ARTFOTO

O χορογράφος της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα θα χορογραφήσει δύο από τα ωραιότερα κοντσέρτα για πιάνο όλων των εποχών – το Νο 23 του Μότσαρτ και το Νο 5 του Μπετόβεν.

Αλλά και κάτω από τα αστέρια, με την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο, μέσα στο μαγικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς και με τη σφραγίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ορχήστρα, Α΄ χορευτές, Σολίστ, Κορυφαίοι και Corps de Ballet), που τον τελευταίο καιρό έχει μεγάλα κέφια. «Η αίσθηση μυσταγωγίας που αγγίζει όποιον περνά από το χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς είναι μοναδική» σημειώνει ο χορογράφος της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα. Θα χορογραφήσει δύο από τα ωραιότερα κοντσέρτα για πιάνο όλων των εποχών – το Νο 23 του Μότσαρτ και το Νο 5 του Μπετόβεν.

«Η βραδιά ξεκινά με το έργο του Μότσαρτ: μόνο το δεύτερο μέρος έχει χορογραφηθεί. Στα άλλα δύο μέρη ακούγεται μονάχα η μουσική. Αντίθετα η χορογραφία στο έργο του Μπετόβεν αποτελεί φόρο τιμής στην κλασική, αυτοκρατορική όψη της τέχνης του χορού, με τέσσερα βασικά ζευγάρια που πλαισιώνονται από άλλα 10» συμπληρώνει ο Τζανέλλα. Διευθύνει ο αρχιμουσικός Ηλίας Βουδούρης και σολίστ είναι ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Τουφεξής.  Ακούγεται η ιδανική καλοκαιρινή επιλογή που θα μας υπενθυμίσει για ποιους λόγους αγαπάμε την πόλη μας.

Ιnfo: 30/6 & 1/7, 21:00, € 23, € 16, € 10 (παιδικό- φοιτητικό), 210 3662.100, 210 3612.461

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.