Φωτογραφια

Χαράματα στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου με τη Μάρω Κουρή

To workshop της «φωτογράφου ζωής» στη μεγαλύτερη Ιχθυόσκαλα της χώρας

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
ΤΕΥΧΟΣ 926
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαράματα στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου με τη Μάρω Κουρή
© Μάρω Κουρή

Χαράματα στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου: Το νέο Photo Workshop από τη Μάρω Κουρή

Η σπουδαία «φωτογράφος ζωής» Μάρω Κουρή προσκαλεί όσους αγαπούν τη φωτογραφία και βλέπουν την καθημερινότητα πίσω από έναν μαγικό φακό, σε ένα δροσερό –μέσα στο καλοκαίρι– φωτογραφικό workshop στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, τη μεγαλύτερη ανάμεσα στις δέκα ιχθυόσκαλες της χώρας. Η ίδια περιγράφει αυτό το σκηνικό σαν να κάνει μοντάζ σε ταινία, πλάνο με πλάνο: «Ζούνε μέχρι το μεδούλι. Παρόντες, σαν τους ηθοποιούς στη σκηνή. Βρέχει, χιονίσει, κάθε βράδυ, όλο τον χρόνο, εκτός Σαββάτου, με γαλότσες μες το τσουχτερό κρύο των χειμώνων ή στην έντονη υγρασία των καλοκαιριών. Μοιάζει με ατέλειωτη τελετή. Μέσα στις κασέλες με τις σφυρίδες, τα μύδια και τις κουτσομούρες, οι Αιγύπτιοι εργάτες καθαρίζουν λίγες σουπιές για να μαγειρέψουν το πρωί, όταν επιστρέψουν με το καλό στο σπίτι τους, να φάνε, ενώ οι επιχειρηματίες αν και εν μέσω κρίσης, γειωμένοι, απολαμβάνουν όσο μπορούν το βίωμα της εργασίας και του ξενυχτιού.

Τη νύχτα, οι αντιστάσεις “γκρεμίζονται”, οι αλήθειες ξεγυμνώνονται μέσα στις τριβές της σχέσης που λέγεται “αλισβερίσι”. Ψαράδες, ψαρέμποροι με γενναιόδωρη ζωντάνια και εκφραστικότητα στέκονται αγέρωχα μπροστά στα λευκά κουτιά από φελιζόλ, τα γεμάτα πάγο και όλων των ειδών τα θαλασσινά. Βροντάζουν με φωνές από το “χάρα” –όπως λένε οι ινδουιστές την περιοχή κάτω από το στομάχι– όπου πηγάζει η δύναμή μας».

Χαράματα στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου με τη Μάρω Κουρή
© Μάρω Κουρή

«Χαράματα στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου» με τη Μάρω Κουρή

Αυτή τη συναρπαστική ατμόσφαιρα καλεί η Μάρω Κουρή να φωτογραφίσετε μαζί της, ενθαρρύνοντας όσους συμμετέχουν στο workshop, συμβουλεύοντάς τους για τη σωστή στάση του σώματος, το κάδρο, για τη σωστή στιγμή του κλικ της μηχανής, εστιάζοντας με αναπνοές και ηρεμία στην ένταση της Ιχθυόσκαλας after dark. Ταυτόχρονα γίνεται συζήτηση, δίνονται οδηγίες, κρατούνται σημειώσεις για να ολοκληρωθεί η εμπειρία που θα βοηθήσουν στο να γραφτούν αργότερα οι κειμενο-λεζάντες του φωτορεπορτάζ του καθένα. Έπειτα, το απόγευμα της επόμενης ημέρας, γίνεται συνάντηση στο Zoom, όπου παρουσιάζονται οι επιλεγμένες εικόνες για αξιολόγηση, γίνεται editing και δημιουργείται το ολοκληρωμένο, προσωπικό φωτογραφικό πορτφόλιο του κάθε συμμετέχοντα. Μια εμπειρία που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη.

Το πρόγραμμα του Photo Workshop
Βράδυ Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου 27.7.2024 - ώρα 01:00 π.μ - 06:00 π.μ: Φωτογράφηση στην Ιχθυόσκαλα.
Δευτέρα 29/7/2024, 19:30-22:30 στο zoom: Αξιολόγηση των εικόνων μας, edit, δημιουργία προσωπικών πορτφόλιο, μοιράσματα.
Τιμή: 80 ευρώ συν 24% ΦΠΑ. Κράτηση θέσης με προκαταβολή 40%
Πληροφορίες & εγγραφές: 6977296831 WhatsApp, Viber

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Viewmaster: 9 εικόνες του Αυγούστου για ένα καλοκαίρι σινεμασκόπ
Viewmaster: 9 καλλιτέχνες μας στέλνουν τη φωτογραφία του Αυγούστου

Μενέλαος Μυρίλλας, Neil Shape, Νίκος Αλιάγας, Τάσος Ανέστης, Κοσμάς Κουμιανός, Τάσος Βρεττός, Αντώνης Νικολόπουλος, Γιάννης Λάριος και Θοδωρής Τσεκούρας μοιράζονται φωτογραφίες του καλοκαιριού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.