Φωτογραφια

Οι γάτες της Αθήνας

To πιο αγαπησιάρικο νέο προφίλ στο Instagram

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις του μήνα στο Instagram ήταν η δημιουργία του λογαριασμού Athens Cats. Περί του οποίου δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες , ούτε διαθέτουμε πληροφορίες για το προφίλ του διαχειριστή του, πέρα από το ότι εγκαινιάστηκε για να καταγράψει «νιαουρίσματα και γρατζουνιές στους δρόμους της Αθήνας».

Η φωτογραφική λατρεία για τις γάτες είναι πασίγνωστη στους χρήστες των social media, όπως και το γεγονός ότι οποιαδήποτε λήψη κάποιου μέλους της τάξης των δημοφιλέστατων τετράποδων αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για μαζικά likes.

Η διαφορά του @athenscats με κάθε άλλη γάτα του ίντερνετ συνίσταται στην απροσχεδίαστη προσέγγισή του. Δεν υπάρχει το παραμικρό στιλιζάρισμα στις φωτογραφίες του λογαριασμού αυτού, ενώ οι περιστασιακές πόζες εξαρτώνται από τα ψυχανεμίσματα του ζώου. Έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον δύο σταθερά μοντέλα στις εικόνες, τη Liba και την τραυματισμένη Miuccia, η οποία έχασε το ένα της μάτι πριν ένα χρόνο, παλεύοντας με τα σκυλιά. Κατά τα άλλα, πρόκειται για φωτογραφία ντοκουμέντου, αφιερωμένη στις παράλληλες ζωές που διάγουν τα μακάρια πλασματάκια στο περιθώριο της καθημερινότητάς μας. Σε ορισμένους μπορεί να θυμίσουν και τις γάτες του Kyoto, του Yutaka Katayama.

Τώρα έχει και η Αθήνα τις δικές της φωτογατοϊστορίες δρόμου να διηγηθεί.

 n

@athenscats Into the wild #exarcheia #lofos_strefh

n

@athenscats The #sphinx #miuccia #2cv Ηλιούπολη

n

@athenscats This is ma place @mets #athens #kallimarmaro

n

@athenscats Meows me goodmorning while waiting for a treat out of the butchershop of Kallidromiou.

n

@athenscats ατρόμητος #exarcheia

n

@athenscats "Every September the same story. Sad about the inescapable fact that the summer is over but excited for the new things that the fall will bring". That was what she thought and start to explore the streets after the rain. Find her at @dorianflower in Marousi.

n

@athenscats Liba back in 2011

n

@athenscats Pretty sure this kitty is made of vantablack #exarcheia

n

@athenscats Veni-Vidi-Vici

Miuccia 9 yo. Don't mess with her. She lost her eye last year after fighting with dogs. Γλυκά Νερά. 

n

@athenscats siesta @thessaloi Metaxourgeio

n

@athenscats Aby making friends @ama_laxei #exarcheia #kallidromiou

n

@athenscats Afternoon siesta in southern Athens #argyroupolis