- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η φωτογραφία που κέρδισε το Wildlife Photographer Award 2020
Δείχνει μία τίγρη της Σιβηρίας να αγκαλιάζει ένα δέντρο
To Wildlife Photographer Award (Φωτογράφος Άγριας Ζωής) για το 2020 κέρδισε ο Sergey Gorshkov για τη φωτογραφία του με μία τίγρη της Σιβηρίας
Η φωτογραφία που δείχνει μία εκστασιασμένη τίγρη να αγκαλιάζει ένα δέντρο σε ένα απομακρυσμένο δάσος της Σιβηρίας κέρδισε ένα από τα πιο σημαντικά φωτογραφικά βραβεία στον πλανήτη,
Την τράβηξε o Ρώσος φωτογράφος Sergey Gorshkov. O Gorshkov χρειάστηκε 11 μήνες για να καταφέρει να απαθανατίσει αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιώντας κρυμμένες φωτογραφικές μηχανές μέσα στο δάσος. Η υπομονή του τον επιβράβευσε με το να ανακηρυχθεί Φωτογράφος Άγριας Ζωής (Wildlife Photographer) για το 2020, βραβεύτηκε από τη Δούκισσα του Κέμπριτζ σε μία τελετή που έγινε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.
Η φωτογραφία επιλέχθηκε ανάμεσα σε πάνω από 49.000 και η Roz Kidman Cox, η πρόεδρος της επιτροπής που επέλεξε τον νικητή είπε πως η φωτογραφία είναι «μία μοναδική ματιά σε μία έντονη στιγμή βαθιά μέσα σε ένα μαγικό δάσος».
Το ζώο είναι τίγρης της Σιβηρίας, ένα ζώο που ζει κυρίως στα τεράστια δάση της ανατολικής Ρωσίας με μικρότερους πληθυσμούς να ζουν στην Κίνα και πιθανόν στη Βόρεια Κορέα. Λόγω της λαθροθηρίας , η οποία επηρεάζει και τα θηράματα με τα οποία τρέφεται, ελάφια και αγριόχοιρους, είχε φθάσει στα όρια της εξαφάνισης. Ακόμα απειλείται, όμως χάρη στα μεγαλύτερα μέτρα προστασίας πλέον ο πληθυσμός τους υπολογίζεται ανάμεσα στα 500 έως 600 ζώα.
Το συγκεκριμένο είδος τίγρεις κινείται σε τεράστια περιοχή, έως 2000 χιλιόμετρα τα αρσενικά, έως 450 χιλιόμετρα τα θηλυκά, κάτι που κάνει τη φωτογράφιση τους εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.
Ο Gorshkov είπε πως ήξερε πως είχε λίγες πιθανότητες αλλά ήταν αποφασισμένος να έχει μία εικόνα από ένα τέτοιο εμβληματικό ζώο. Έψαξε το δάσος για για σημάδια πάνω στα δέντρα, όπως τρίχες, ούρα ή σημάδια από γρατζουνιές πάνω στους κορμούς. Τοποθέτησε την φωτογραφική «παγίδα» του απέναντι από το δέντρο τον Ιανουάριο του 2019 και πέτυχε αυτό που ήθελε τον Νοέμβριο του 2019.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ