Φωτογραφια

Εγώ κι εσύ, μόνοι πάνω στη γη

Ταξιδεύουν φωτογραφίζοντας την αγάπη τους

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λένε πως μια καλή ιδέα μπορεί να σε οδηγήσει πολύ μακριά. Εξόφθαλμη απόδειξη, το εγχείρημα δύο ερωτοχτυπημένων ταξιδευτών: Ο Murad Ossman, ρώσος παραγωγός τηλεοπτικών και διαφημιστικών σποτ, παρέα με το ταίρι του, την υπέρλαμπρη Natalia Zakharova, θέλησαν να δώσουν μια χροιά κοινωνίας του θεάματος στις εξορμήσεις που πραγματοποιούσαν τακτικά από κοινού.

Ξεκινώντας από ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη το 2011, ο Murad φρόντισε να αναρτά τις φωτογραφίες της μνηστής του στο Instagram με την ετικέτα «follow me».

Λιτή όσο και θαυμάσια στη σύλληψή της, η εικονοπλασία του Murrad στηρίχτηκε στα απλούστερα υλικά. Τοπική ενδυμασία, εμβληματικά πλάνα του προορισμού, τα χέρια τους πιασμένα σφιχτά απ’ άκρου εις άκρον του κόσμου: Σιγκαπούρη, Μπαλί, Βενετία, Κωνσταντινούπολη, Μόσχα, Χονγκ Κονγκ, Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη.

Δυο χρόνια αργότερα, το ζευγάρι διαθέτει ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα portfolio που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, ένα λεύκωμα υπερατλαντικού έρωτα τόσο ανέμελο και ζωηρό, που ταξιδεύει και τον θεατή του σε μακρινούς ονειρότοπους του πάθους ανά πάσα στιγμή. Έστω και μέσα από το viewmaster του υπολογιστή.

Δείτε το προφίλ του Murad Ossman στο Instagram εδώ

…και τη σελίδα της Natalia Zakharova εδώ

n

Γρανάδα


n

Μπαλί


n

Μπαλί


n

Μπαλί


n

Ντίσνεϊλαντ, Χονγκ Κονγκ


n

Χονγκ Κονγκ


n

Χονγκ Κονγκ


n

Βερολίνο


n

Βερολίνο


n

Κωνσταντινούπολη


n

Λονδίνο


n

Μόσχα


n

Σαν Σεμπαστιάν


n

Σιγκαπούρη


n

Νέα Υόρκη


n

Βενετία


n

Βενετία


n

Εκείνος και εκείνη