Ο μεγάλος εικαστικός διαγωνισμός ήταν μια ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες να φιλοτεχνήσουν ένα έργο που να αφορά το πώς βλέπουν την Ελλάδα στο μέλλον, 200 χρόνια μετά από την Ελληνική Επανάσταση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
«Η εντυπωσιακή συμμετοχή φωτίζει τα μηνύματα των δημιουργών και της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Η Τέχνη μάς συνδέει με το μέλλον, με όσα οραματιζόμαστε για τον τόπο και την πόλη μας»
«Νέοι δημιουργοί κατέθεσαν 185 έργα, μέσα από τα οποία αναδεικνύεται μία Ελλάδα σύγχρονη, αισιόδοξη, επιδραστική, αναπόσπαστο κομμάτι του νέου κόσμου που την περιβάλλει».
«Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ήταν πολλές, πράγμα που έδωσε στην επιτροπή και τους διοργανωτές χαρά αλλά και την απάντηση ότι η τέχνη συνεχίζει να εμπνέεται ή να προβληματίζεται από την επανάσταση του 1821»
«Η χώρα έχει μετεξελιχθεί σε βάθος που εξέπληξε ακόμα και εμάς τους ίδιους, με αποτέλεσμα, δειλά έστω, να μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία».
Ο νικητής του διαγωνισμού «200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Και μετά;» διηγείται με εξομολογητική διάθεση μια μικρή ιστορία για έργο του
Σύγχρονη ελληνική τέχνη στο Βερολίνο. Δείτε εδώ τα έργα της έκθεσης και τι λένε γι’ αυτά οι καλλιτέχνες και οι επιμελητές
Στη νέα του έκθεση ο γνωστός χαράκτης παρουσιάζει νέες οξυγραφίες και ένα ανιμέισιον
Η Ραφίκα Σαουίς και ο Μιχάλης Αργυρού μέσα από το εμβληματικό ποίημα του Τ.Σ. Έλιοτ ερευνούν τον κενό τόπο ανάμεσα στην επιθυμία και την πραγματικότητα