Εικαστικα

Art-Athina 2015

20 κεράκια θα σβήσει η πιο μεγάλη γιορτή της Τέχνης

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 525
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96250-215678.jpg

20 κεράκια θα σβήσει η πιο μεγάλη γιορτή της Τέχνης και υπολογίζεται πως θα περάσουν περισσότεροι από 40.οοο επισκέπτες (και για να της ευχηθούν Χρόνια Πολλά). Ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης –φέτος έρχονται για πρώτη φορά γκαλερί από Σουηδία, Ισπανία, Φιλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Νότια Κορέα, Καναδά–, θα αναδείξουν τις νέες τάσεις στη σύγχρονη τέχνη και μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις θα μας δείξουν, για μια ακόμη φορά, γιατί η Art-Athina είναι από τα επιδραστικότερα γεγονότα εικαστικού ενδιαφέροντος στον τομέα της σύγχρονης τέχνης. Διευθυντής είναι και πάλι ο Αλέξης Κανιάρης. Η A.V. θα είναι εκεί με το περίπτερό της. 4-7/6, Γήπεδο TaeKwonDo (Κλειστό Π. Φαλήρου)

Στη γειτονιά του Νέου Κόσμου

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διοργανώνει μια σειρά εργαστηρίων με σκοπό να αναδείξει τη γειτονιά της. Καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών ενώνουν δυνάμεις με κατοίκους της περιοχής σε εργαστήρια (μουσικής, δραματουργίας και συγγραφής, performance) με θέμα τον Νέο Κόσμο – τα προσφυγικά τροφοδοτούν πολύ από το υλικό. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ανθρώπους διαφορετικών ειδικοτήτων της γειτονιάς και σε έμπειρους και μη μουσικούς, performer/ ηθοποιούς/ χορευτές, δραματουργούς, συγγραφείς.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 11-19/5, 213 017 8002, http://www.sgt.gr/gr/programme/event/2168, (education@sgt.gr)

Η όπερα έγινε μόδα

Στη βραδιά της ΕΛΣ, όπου η όπερα συναντάει τη μόδα, η μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας Λουκία εμπνέεται από άριες και αποσπάσματα των Ντβόρζακ, Μπερλιόζ, Μασνέ, Ραχμάνινοφ κ.ά. που έχουν να κάνουν με το όνειρο (Il sogno). Τις δημιουργίες της θα φορέσουν ερμηνεύτριες όπως Βασιλική Καράγιαννη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαρία Κόκκα κ.ά. Οι σοπράνο θα στηθούν, θα κυκλοφορήσουν (και φυσικά θα τραγουδήσουν) στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης & Βας. Γεωργίου Β’ 17-19) με την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Ρήγου. 21/5, 21.00, είσοδος ελεύθερη.

11ο Athens Digital Arts Festival

Υπό τον τίτλο Public Space_s, το Φεστιβάλ θα αναδείξει τις πτυχές του δημόσιου χώρου τόσο στο ψηφιακό περιβάλλον όσο και στο χώρο της πόλης. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μοιραστούν με το κοινό τις δικές τους αφηγήσεις με βασικό δημιουργικό άξονα τις νέες τεχνολογίες, τα δίκτυα, το χώρο, τον ήχο και την επικοινωνία, αναδεικνύοντας τις ποικίλες εκφάνσεις της ψηφιακής δημιουργίας. 21-24/5, Διπλάρειος σχολή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.