Εικαστικα

Inner Land όπως «έσω» έτοιμος

Η Έλενα Ζέππου στo Propaganda Art Room

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
91695-184703.jpg

Λιμογκραβούρες, στένσιλ, χαρακτικά, πανσπερμία σχημάτων που άλλες φορές παραπέμπουν στη γεωμετρία του σώματος, άλλες φορές πάλι όχι: σκέτα τα χρώματα που απλά κυλούν αδέσποτα εντός του πλαισίου.

image

Προκαλώντας μια αφήγηση που είναι δύσκολο να την ταξινομήσεις, αφού το ποπ αρτ, το ψυχεδελικό, το νατουραλιστικό και το ποστ ιμπρεσιονιστικό ανάμεικτα με op art, περιπλέκονται εντέχνως ώστε να προξενούν ένα νοητικό πανδαιμόνιο, η έκθεση Inner Land της Έλενας Ζέππου στο μικρό art room του skate shop Propaganda, στον πεζόδρομο της Ισαύρων, «γράφει» ελεύθερα, χρησιμοποιώντας προσωπικούς συμβολισμούς για την «ενδοχώρα» της: land of an emotional rave!

image

image

Και παρά το χαοτικό των πινάκων της, εξαιτίας αυτής της ρευστής και πληθωρικής τεχνικής, λίγο περισσότερο αν επικεντρώσεις το βλέμμα σου, εστιάζοντας στο κέντρο των έργων, θα την αντιληφθείς τη συμμετρία, την αρμονία και την εύτακτη αρχιτεκτονική τους. Μιλάμε για συναισθήματα, άρα είναι αδύνατον να διακρίνεις την προοπτική, την ίδια όμως στιγμή, να που είναι και ευδιάκριτο, παρά την αφαίρεση, ένα πλέγμα από καλώδια, περιπλεγμένους νευρώνες που εκκρίνουν γκάμα συναισθηματικών διεγέρσεων, σκοτάδι, χαρά, απορία, αίσθηση απομόνωσης, απόδραση στο φως.

Propaganda Art Room, Ισαύρων 7, πλατεία Ναυαρίνου, Θεσσαλονίκη, 2314005392

image

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άποψη της έκθεσης "Δημοκρατία" στην Εθνική Πινακοθήκη
«Δημοκρατία»: μια έκθεση για την πολιτική λειτουργία της τέχνης στον ευρωπαϊκό νότο

140 έργα από 55 δημιουργούς ανιχνεύουν τις καλλιτεχνικές πρακτικές που γεννήθηκαν μέσα από τον αγώνα για ελευθερία σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία τις δεκαετίες 1960-1970

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.