Εικαστικα

Παίζω και Kαταλαβαίνω

Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά συνυπάρχουν σε μια έκθεση

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια έκθεση που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα μαθηματικά ξεκινά το Σάββατο 21 Μαρτίου στο κεντρικό Μουσείο Ηρακλειδών. Μέσα από τη διαδραστική έκθεση Παίζω και Καταλαβαίνω ο επισκέπτης θα βιώσει τη διασύνδεση επιστήμης, τέχνης, μαθηματικών και φιλοσοφίας, παίζοντας κι αλληλεπιδρώντας με ειδικές κατασκευές. Στόχος είναι η συνειδητοποίηση της ανάγκης του ανθρώπινου πνεύματος για έκφραση (τέχνη) και κατανόηση (λογική και μαθηματικά).

image

Πρόκειται για μια έκθεση που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2014, ειδικά για τα σχολεία και έχει ήδη υποδεχτεί 10.000 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Εντάσσεται στο εκπαιδευτικό, διαδραστικό πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» (εξέλιξη του γνωστού από το 2005 προγράμματος του μουσείου, «Τέχνη και Μαθηματικά») και αποτελεί συμπλήρωμα της σχολικής διδασκόμενης ύλης, στην κατεύθυνση της διαθεματικότητας, συνδέοντας τα μαθηματικά με την ιστορία της επιστήμης και της τέχνης, τη φιλοσοφία και τα κλασικά γράμματα.

image

Το Μουσείο Ηρακλειδών υπηρετεί από το 2004 την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Εμπνευστές και ιδρυτές του μουσείου είναι ο Παύλος και η Άννα-Μπελίντα Φυρού. Σήμερα το μουσείο έχει μετεξελιχτεί σε διαδραστικό κέντρο εκλαΐκευσης της επιστήμης. Με βασική φιλοσοφία του το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά», υλοποιεί καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς κι ενηλίκους στο κεντρικό του κτίριο (Ηρακλειδών 16, Θησείο), καθώς και εκθέσεις έργων τέχνης και εκλαΐκευσης της επιστήμης στο παράρτημά του (Απ. Παύλου 37, Θησείο).

image

Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, η Διαδραστική Έκθεση «Παίζω και Kαταλαβαίνω» προσκαλεί τα παιδιά και τους ενηλίκους να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη, την τέχνη και τα μαθηματικά, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι με διαδραστικά τραπέζια-εκθέματα.

Info: Ώρες λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή, 11:00-19:00

Γενική είσοδος: €6 - δωρεάν για τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους

Πληροφορίες: τηλ.: 210.3461981 (εσωτ.: 201), e-mail: edu@herakleidon-art.gr