Εικαστικα

Τα στένσιλ του iHeart ραγίζουν καρδιές

Ο καλλιτέχνης που αγάπησε ο Banksy τα χώνει στην ψηφιακή εποχή

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όταν καταφέρνεις να κερδίσεις την εκτίμηση του Banksy, ώστε να σε μοιράσει στον fb τοίχο του, μάλλον κάτι κάνεις. Και το κάνεις καλά. Ο Καναδός πρέσβης της street art iHeart, αφού τράβηξε την προσοχή του Βανκούβερ με τα έργα του, αυξάνει κάθε μέρα τις στένσιλ μετοχές του στο viral χρηματιστήριο του διαδικτύου. 

©iHeart

Nobody Likes Me.  

Τα χώνει στην ψηφιακή εποχή με τον τρόπο του, υπογράφοντας στους τοίχους με το στιλ του. «Βλέπω καθημερινά τους ανθρώπους να διασχίζουν τους δρόμους απασχολημένοι στις συσκευές τους. Είμαστε τόσο υπερσυνδεδεμένοι μεταξύ μας ψηφιακά και τόσο αποξενωμένοι, την ίδια στιγμή, ο ένας με τον άλλο» έχει δηλώσει για την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

©iHeart

Banking It.

Οι εικόνες του ταξιδεύουν με αστραπιαία ταχύτητα στον ιντερνετικό κόσμο και το ψευδώνυμό του ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς στη μηχανή αναζήτησης της Google.

©iHeart

I Hate You.

«Η ανωνυμία είναι must. Πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι φαντασιώνονται την ιδέα του να είναι διάσημοι αλλά από τη μικρή γεύση που έχω, βρίσκω τη διασημότητα αφόρητη και περίεργη» έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν.

©iHeart

The iMad Too.

Κοινωνιολογία και σπρέι, στοχευμένες παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, εικόνες που δεν περνούν απαρατήρητες. Αυτές είναι μερικές αγαπησιάρες στιγμές από τον περιπετειώδη κόσμο του iHeart. Χαζέψτε ελεύθερα και δείτε παρακάτω τι λέει ο ίδιος σε μια παλαιότερη συνέντευξή του. 

©iHeart

Minimalism Is Deep.

©iHeart

 You 're Such A Poser.

©iHeart

Material Girls.

©iHeart

#Graffiti #is #just #meaningless #tags.

©iHeart

How Insightful.

©iHeart

I <3 U.

©iHeart

Download Available.

©iHeart

Tagging.

©iHeart

This Is A Sign.

©iHeart

Status Update

©iHeart

Life Through A Screen.

©iHeart

Outsourced.

©iHeart

No Kiddin?

©iHeart

Missing Piece.

©iHeart

Subcultural Appropriation.

©iHeart

Nice Wall.

©iHeart

I Wish This Wall Wasn't Blank.

Ο iHeart «αποκαλύπτεται» και μιλά για τους δρόμους, την τέχνη και τα μηνύματά του.