- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το Caravan Project ξεκίνησε το 2011 από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών και πραγματοποίησε ένα μεγάλο οδοιπορικό, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οργώνοντας την Ελλάδα και κυρίως απομακρυσμένες περιοχές της και συλλέγοντας ανείπωτες και αθέατες ιστορίες με τη μορφή ντοκιμαντέρ και φωτογραφικών λευκωμάτων. Τα ντοκιμαντέρ του (12 μεσαίου μήκους και πάνω από 20 μικρο-ιστορίες) βραβεύτηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεχίζουν να λαμβάνουν διακρίσεις σε διεθνή Φεστιβάλ.
Ωστόσο, η ομάδα θέλησε να προχωρήσει σε μια πιο ριζωματική σχέση με τις ντόπιες κοινωνίες και έτσι για την περίοδο 2014-2016 έχει χαράξει ένα νέο οδοιπορικό: κατασκηνώνει με 2 κυκλικές μογγολικές σκηνές yurt και ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, σε 7 ελληνικές πόλεις, καλώντας τον κόσμο από τις ντόπιες κοινωνίες να συμμετάσχει ενεργά, σε μία σειρά από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Ήδη τον περασμένο Οκτώβριο η ομάδα επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη και από τις 11 Μαρτίου θα βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης όπου, παραμένοντας για ένα συνεχή μήνα, εκπονεί μια σειρά από δράσεις, πάντα με κεντρικό άξονα την αφήγηση ιστοριών και τις δυναμικές που αυτή απελευθερώνει. Το πρόγραμμα στις 7 πόλεις (Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Σύρος, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα) περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, εργαστήρια ιστοριών για ενήλικες, προβολές ντοκιμαντέρ, κοινοτικές δράσεις που αναδεικνύουν τα μείζονα κοινωνικά ζητήματα των τόπων και αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όλα με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή.
Στόχος του Caravan Project είναι να φωτίσει μια "άλλη Ελλάδα" μέσα από τη διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό των φωνών, δημιουργώντας ένα ζωντανό αρχείο ιστοριών και μέσα από την ενοποιητική και θεραπευτική δύναμη της αφήγησης να μπορέσει έστω και λίγο να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των κοινωνικών αρμών, καταλύοντας την απομόνωση των καιρών μας.
Δείτε το βίντεο