Εικαστικα

Οι δράσεις των AfroGreeks στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Στο πλαίσιο της έκθεσης Space of Togetherness, που ολοκληρώνεται την Κυριακή 20 Οκτωβρίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
afrogreeks-neon

Οι χορευτικές και μουσικές δράσεις των Αfrogreeks θα πραγματοποιηθούν σε διάλογο με το έργο που εκτίθεται στην ομαδική έκθεση Space of Togetherness στη Δραματική Σχολη του Εθνικού Θεάτρου.

Mία μέρα πριν να κλείσει η έκθεση Space of Togetherness, στις 19 Οκτωβρίου, οι Αφρο-Έλληνες, οι πρωταγωνιστές του συλλογικού έργου σε εξέλιξη the AfroGreeks οργανώνουν δημόσιες δράσεις στo Αμφιθέατρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που συνδυάζουν την κινούμενη εικόνα με τον χορό και τη μουσική. 

The Afrogreeks: οι δράσεις τους στην έκθεση Space of Togetherness

Οι εκδηλώσεις των Αfrogreeks  ξεκινούν στις 17:00 με χορό για να καταλήξουν στη συνέχεια σε μια συναυλία. Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των δράσεων της ημέρας:

17.00 -20.00 The Art of Now | Dancing in the Space of Togetherness |(dance battle)

Οι πρωταγωνιστές του έργου the AfroGreeks, χορευτές Mikel Ergar και Kofi Yiadom διοργανώνουν τη δημόσια δράση The Art of Now στo Αμφιθέατρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. 35 street artists από όλη την Ελλάδα διεκδικούν ένα χρηματικό έπαθλο και διαγωνίζονται σε μια χορευτική «μάχη» που ακυρώνει διαχωριστικά και προκαταλήψεις, αποτυπώνει το δικαίωμά τους να εκφράζονται μέσω της τέχνης και στοιχειοθετεί ένα δημιουργικό διάλογο της έκθεσης, των καλλιτεχνών και τα έργων της με την ελληνική underground hip-hop χορευτική σκηνή.
Κριτές οι Mc Prince, Dida Dee και Chocolate Muffin και Dj o Kofi.

20:00-23:00 Singing in the Space of Togetherness (συναυλία)
Οι πρωταγωνιστές του συλλογικού έργου σε εξέλιξη the AfroGreeks στήνουν μια συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για την έκθεση Space of Togetherness που περιέχει ένα μουσικό ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και των προκαταλήψεων και διεκδικεί το δικαίωμά τους να είναι Έλληνες καλλιτέχνες διαφορετικής καταγωγής. Η καλλιτεχνική πρακτική της ομάδας Døcumatism με αφετηρία την κινούμενη εικόνα, δημιουργεί στη σκηνή του θεάτρου μια πλατφόρμα πειραματισμού σε ένα μεγάλο εύρος μουσικής (γκόσπελ, σόουλ, φάνκ, χιπ χοπ, afrobeat, τζάζ και ραπ έως την ελληνική παραδοσιακή μουσική) και καλεί τους θεατές της έκθεσης να συμμετάσχουν δημιουργικά διευρύνοντας τους διαλόγους των θεματικών της. 

Συμμετέχουν τα καλλιτεχνικά σχήματα: Jerome Kaluta, Άγγελου Αγγέλου, Voices of Diaspora Choir, MonikaKabasele, Idra Kayne, Steven Aderinto, Tosin, Adédèjì, Mc Yinca, The Roots,Chocolate Muffin & Kofi. Σε συνεργασία με την HumanRights360.

IΝFΟ
Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου
Σάββατο 19 Οκτωβρίου, 17:00- 23:00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κωνσταντίνος Κακανιάς, Λεπτομέρεια από το έργο «Pasted Graphic» από την αναδρομική έκθεση του Κωνσταντίνου Κακανιά, Αίθουσα Τέχνης Ρεββέκκα Καμχή
Ο Κωνσταντίνος Κακανιάς μας βάζει στο ξεχωριστό σύμπαν του

Πίνακες, εικονογραφήσεις περιοδικών, γλυπτά, φωτογραφίες και ηχογραφήσεις του καλλιτέχνη από το 1996 έως σήμερα περιλαμβάνει η αναδρομιή έκθεση «Θεϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας» στην γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.