Εικαστικα

3 εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείτε αυτήν την εβδομάδα

Μια έκθεση κόμιξ και δυο εικαστικών στις προτάσεις μας

Ισαβέλλα Ζαμπετάκη
Νίκη Κοσκινά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η έκθεση «Primary Tide» της Στεφανίας Στρούζα στο Momus- Άλεξ Μυλωνά
Η έκθεση «Primary Tide» της Στεφανίας Στρούζα στο Momus- Άλεξ Μυλωνά © John Kouskoutis

3 εκθέσεις που σας προτείνουμε για αυτήν την εβδομάδα: οι 2 κάνουν σήμερα εγκαίνια ενώ η τελευταία ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. 

Τι θα κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο; Αν έχετε όρεξη για μια βόλτα σε εκθέσεις, τότε σας έχουμε 3 προτάσεις. Οι δυο πρώτες αφορούν σχετικά νέες καλλιτέχνιδες που εκθέτουν για πρώτη φορά τις ατομικές τους εκθέσεις, ενώ η τρίτη αφορά την παρουσίαση κόμιξ με θέμα την Αθήνα της Κατοχής. 

Η Βούλα Καραμπατζάκη στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Με βασικό υλικό το κυψελωτό χαρτόνι που μετατρέπεται σε κτίσμα, η Βούλα Καραμπατζάκη παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Κτίσματα». Το κυψελωτό χαρτόνι είναι ένα ανθεκτικό υλικό αρκετά σκληρό σε υφή που προσομοιάζει αρκετά με το ξύλο, από το οποίο προέρχεται. Έτσι τα έργα που θα δούμε είναι ανθεκτικά στον χώρο και τον χρόνο τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, μέχρι τις 5/10

ktismata-voula_karabatzaki-zoumboulakis_gallery-3
© Kafouras Brothers

Η Στεφανία Στρούζα στο Momus - Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
Η Στεφανία Στρούζα εγκαινιάζει την έκθεση «Primary Tide», μια έκθεση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αναδρομή στη δουλειά της εικαστικού τα τελευταία 10 χρόνια. Με αφετηρία την αρχιτεκτονική (που αποτελεί το πρώτο της πτυχίο), η καλλιτέχνις μελετά τον χώρο στο έργο της μέσα από γλυπτά και εγκαταστάσεις, όπου αποτυπώνει στοιχεία γεωγραφίας, ιστορίας, πολιτισμού και φιλοσοφίας. Η διαταραγμένη σχέση του ανθρώπου με τη φύση είναι το ζήτημα που την απασχολεί περισσότερο και προσπαθεί να αναδείξει με το έργο της.
Momus - Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, 12 έως 03 Νοεμβρίου

strouza-primary_tide
© John Kouskoutis

14 ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής στην Τεχνόπολη
Πώς ήταν να ζεις στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής; Ποιοι και πώς αντιστάθηκαν και ποιοι συνεργάστηκαν με τον κατακτητή; Πώς ήρθε η απελευθέρωση; Μη χάσεις την έκθεση κόμικς «Ένα γλυκό ξημέρωμα - 14 ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής» σε επιμέλεια Μενέλαου Χαραλαμπίδη και Γιάννη Κουκουλά, με έργα δεκατεσσάρων Ελλήνων δημιουργών κόμικς που αφηγούνται ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής, επικεντρωμένες στους ανθρώπους που έβλεπαν ή ονειρεύονταν «γλυκά ξημερώματα» τη στιγμή που βίωναν σκοτεινές ημέρες, ζοφερές νύχτες, εφιαλτικές εποχές. Μέσα από μυθοπλαστικές αφηγήσεις οι Soloup, Αλέκος Παπαδάτος, Αλέξια Οθωναίου, Γιώργος Γούσης, Γιώργος Φαραζής, Δημήτρης Καμένος, Θανάσης Πέτρου, Θοδωρής Μπαργιώτας, Λέανδρος, Πέτρος Ζερβός, Πέτρος Χριστούλιας, Σπύρος Δερβενιώτης, Τάσος Μαραγκός και Τόμεκ Γιοβάνης αποτυπώνουν με τον δικό τους τρόπο πτυχές των θλιβερών χρόνων της Κατοχής.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Καθημερινά 10:00-16:00, έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

ekthesi_komix-texnopoli

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.