Εικαστικα

Όγδοο mural από τον Banksy μέσα σε λίγες μέρες: Ρινόκερος σκαρφαλώνει σε αυτοκίνητο

Όλα τα τελευταία του έργα περιέχουν ζώα

Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Banksy: Αποκάλυψε το όγδοο mural σε λίγες μέρες

Ο Banksy παρουσίασε το όγδοο έργο τέχνης που δείχνει τη σιλουέτα ενός ρινόκερου που μοιάζει σαν να σκαρφαλώνει πάνω σε ένα αυτοκίνητο.

Το πρώτο του Bansky έργο απεικόνιζε μια κατσίκα και ακολούθησαν σιλουέτες ελεφάντων, πιθήκων, ενός λύκου, πελεκάνων και μιας γάτας, καθώς και έργα τέχνης με πιράνχας, τα οποία έχουν εμφανιστεί σε διάφορα σημεία του Λονδίνου.

Ο Banksy δεν άφησε κανένα σχόλιο στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αρχίσουν να διατυπώνουν εικασίες για τυχόν συμβολισμούς, από την απειλή της εξαφάνισης των ειδών μέχρι την έλλειψη ιδιωτικότητας του σύγχρονου κόσμου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν θεωρίες σχετικά με το νόημα των έργων, ενός καλλιτέχνη που έχει αναδείξει σε προηγούμενα έργα του θέματα όπως ο πόλεμος και η κλιματική αλλαγή.

Ορισμένοι υπέθεσαν ότι θα μπορούσαν να σχετίζονται με τις ταραχές και τις ρατσιστικές επιθέσεις που σάρωσαν τη χώρα την τελευταία εβδομάδα, άλλοι με την ιδέα ότι η ανθρωπότητα σπέρνει την ίδια της την πτώση.

«Ωραίο αυτό Banksy. Το βλέπω ως μια κριτική στην άγρια και χαοτική συμπεριφορά που ξεσπά αυτή τη στιγμή σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ακροδεξιοί κακοποιοί σε επιδρομή», σχολίασε ένας χρήστης "barrybrexiter" την ανάρτηση του Banksy στο Instagram.

Ένας άλλος "leticia_vega" έγραψε «Η ανθρωπότητα δεν πρόκειται να αντέξει ... τα ζώα θα αναλάβουν την εξουσία».

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, όταν μια κατσίκα που φαινόταν να ισορροπεί σε έναν γκρεμό εμφανίστηκε κοντά στη γέφυρα Kew στο Richmond, νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Tην Τρίτη, δύο σιλουέτες ελεφάντων εμφανίστηκαν να προσεγγίζουν η μία την άλλη με τους κορμούς τους μέσα από τα κλειστά παράθυρα ενός σπιτιού στο Chelsea. Την Τετάρτη, τρεις μαϊμούδες εμφανίστηκαν να αιωρούνται πάνω από μια γέφυρα στην Brick Lane, στο ανατολικό Λονδίνο.

Την Πέμπτη εμφανίστηκε η εικόνα ενός λύκου που ουρλιάζει, ζωγραφισμένος σε ένα μεγάλο δορυφορικό πιάτο στην Peckham, το οποίο κλάπηκε από δύο μασκοφόρους άνδρες. Εκπρόσωπος του Banksy ανέφερε ότι η κλοπή δεν σχετίζεται με τον καλλιτέχνη και ότι δεν έχουν γνώση της τρέχουσας τοποθεσίας του πιάτου. Την Παρασκευή, δύο πεινασμένοι πελεκάνοι εμφανίστηκαν πάνω από ένα μαγαζί fish and chips στο Walthamstow, με τα μεγάλα τους ράμφη να αρπάζουν ψάρια.

Ο Banksy, ο οποίος εργάζεται υπό κάλυψη τη νύχτα με μια μικρή ομάδα βοηθών, θεωρείται ότι έχει εντοπιστεί κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Τον Δεκέμβριο, ο Banksy απεικόνισε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια πινακίδα στοπ, πάλι στο Peckham. Το έργο κλάπηκε πολύ σύντομα αφότου αναρτήθηκε.

Πηγή: Reuters