Εικαστικα

Τρεις πίθηκοι πρωταγωνιστούν σε τρίτο έργο του Banksy στο Λονδίνο μέσα σε τρεις ημέρες

Αιωρούνται σε γέφυρα του μετρό - Εικασίες στο διαδίκτυο για το νόημα του συμβολισμού

Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τρίτο έργο του Banksy μέσα σε τρεις μέρες εμφανίστηκε στο Λονδίνο - Τρεις πίθηκοι σε γέφυρα πάνω από την οδό Μπρικ Λέιν.

Ο διάσημος street artist Banksy δημοσίευσε φωτογραφία ενός ακόμη έργου τέχνης που δημιούργησε στο Λονδίνο.

Είναι το τρίτο έργο της νέας συλλογής του Banksy με θέμα τα ζώα, το οποίο αυτή τη φορά απεικονίζει πιθήκους.

Banksy: Τρεις πίθηκοι σε νέο έργο στο Λονδίνο

Η αγγλική πρωτεύουσα φιλοξενεί ένα ακόμη έργο του Bansy, το τρίτο από τη Δευτέρα, μέσα από μια σειρά τοιχογραφιών με μαύρες φιγούρες για την οποία ο καλλιτέχνης του δρόμου από το Μπρίστολ διεκδικεί τα εύσημα.

Ο Banksy δημοσίευσε φωτογραφία στο Instagram με τους πιθήκους να φαίνονται σαν να αιωρούνται στη γέφυρα ενός σταθμού του μετρό στο ανατολικό Λονδίνο.

Το έργο δημιουργήθηκε σε γέφυρα πάνω από την οδό Μπρικ Λέιν, κοντά σε ένα vintage κατάστημα ρούχων και ένα καφέ, όχι μακριά από την κεντρική οδό Σόρντιτς, όπως αναφέρει το BBC.

Ο Banksy και έργα για το ζωικό βασίλειο

Προηγουμένως ο ανώνυμος καλλιτέχνης της street art δημοσίευσε μια φωτογραφία με δύο σιλουέτες ελεφάντων, με τις προβοσκίδες τους στραμμένες η μία προς την άλλη. Το έργο δημιουργήθηκε στο πλάι ενός σπιτιού στο Τσέλσι.

Στην αρχή της εβδομάδας κοινοποίησε φωτογραφία με γκράφιτι που απεικονίζει μία ορεινή κατσίκα σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός τοίχου κοντά στη γέφυρα Kew στο Ρίτσμοντ.

Ποιο νόημα θέλει να περάσει ο διάσημος street artist

Ο καλλιτέχνης δεν έγραψε λεζάντα για καμία από τις αναρτήσεις στο Instagram, κάτι που πυροδότησε εικασίες στο διαδίκτυο σχετικά με το νόημα των έργων του.

Αρκετοί διατείνονται ότι οι νέες δημιουργίες του διάσημου street artist σχετίζονται με την περιβαλλοντική κρίση και τη συρρίκνωση των ειδών, ενώ άλλοι ότι αποτελούν σχόλιο στην έλλειψη ιδιωτικότητας του σύγχρονου ψηφιακού κόσμου.

Οι τρεις πίθηκοι έχουν συσχετιστεί με την ιαπωνική παροιμία «ο πίθηκος Mizaru που καλύπτει τα μάτια του δεν βλέπει το κακό, ο πίθηκος Kikazaru, που καλύπτει τα αυτιά του, δεν ακούει κανένα κακό και ο πίθηκος Iwazaru, που καλύπτει το στόμα του, δε λέει κανένα κακό».

Στο έργο του Banksy ωστόσο, οι πίθηκοι δεν καλύπτουν τα μάτια, τα αυτιά ή το στόμα τους.