Εικαστικα

Νέο έργο του Banksy αποκαλύφθηκε στο Λονδίνο - Το δεύτερο μέσα σε 24 ώρες

Το ζωικό βασίλειο πρωταγωνιστεί και στην καινούργια δημιουργία του προβοκάτορα street artist

Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Banksy αποκαλύπτει δεύτερο έργο μέσα σε 24 ώρες στο Λονδίνο - Δύο ελέφαντες ζωγραφισμένοι σε παράθυρα στο Τσέλσι μετά την εμφάνιση τοιχογραφίας με κατσίκα.

Ο Banksy αποκάλυψε το δεύτερο ζωικό έργο του μέσα σε 24 ώρες, το οποίο δείχνει δύο ελέφαντες να πλησιάζουν ο ένας τον άλλον μέσα από σφραγισμένα παράθυρα.

Ο Banksy επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για δικό του έργο σε μια ανάρτηση στο Instagram την Τρίτη, με την τοιχογραφία να είναι ζωγραφισμένη στην πλευρά ενός σπιτιού στο Τσέλσι, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο τέχνης που ο Banksy δημοσιεύει στον επίσημο ιστότοπό του μέσα σε 24 ώρες © EPA/Andy Rain

Νέο έργο του Banksy στο Λονδίνο για δεύτερη φορά σε 24 ώρες

Τη Δευτέρα, ο διάσημος street artist αποκάλυψε ένα προηγούμενο έργο, που απεικόνιζε μια κατσίκα να σκαρφαλώνει στην κορυφή ενός τοίχου κοντά στη γέφυρα Κίου Μπριτζ, στην περιοχή Ρίτσμοντ απόν Θέιμς.

Στην τοιχογραφία, μια κατσίκα εμφανίζεται σε πεζούλι με πέτρες να πέφτουν από κάτω και μια κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης είναι στραμμένη προς το ζώο.

Χωρίς σχόλιο οι ανοιχτές σε ερμηνεία τοιχογραφίες του Banksy

Ο Banksy δεν άφησε κανένα σχόλιο στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αρχίσουν να διατυπώνουν εικασίες για τυχόν συμβολισμούς, από την απειλή της εξαφάνισης των ειδών μέχρι την έλλειψη ιδιωτικότητας του σύγχρονου κόσμου.

Τα δύο έργα που κοσμούν το Λονδίνο έρχονται μετά την πρόσφατη δημιουργία του καλλιτέχνη με φουσκωτή μεταναστευτική λέμβο, το οποίο έγινε crowdsurfing από μέλη του κοινού στο φεστιβάλ Γκλαστονμπέρι τον Ιούνιο.

Ζευγάρι ποζάρει για σέλφι μπροστά στο έργο του Banksy που απεικονίζει μια κατσίκα στην πλευρά ενός σπιτιού στο Κίου © EPA/Filip Singer

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι χαρακτήρισε το έργο ως «ευτελισμό» των διελεύσεων με μικρές βάρκες καθώς και «άθλιο», αλλά ο καλλιτέχνης απάντησε λέγοντας ότι η αντίδρασή του ήταν «λίγο υπερβολική».

Τον Μάρτιο, ο Banksy δημιούργησε μια τοιχογραφία στο βόρειο Λονδίνο, η οποία παρουσίαζε ένα κομμένο δέντρο με πράσινο χρώμα ψεκασμένο πίσω του για να δώσει την εντύπωση φυλλώματος. Το χρώμα της μπογιάς ταίριαζε με αυτό των πινακίδων του συμβουλίου του Ίσλινγκτον στην περιοχή.

Τα έργα τέχνης του Banksy, τα οποία συχνά διατυπώνουν πολιτικά και κοινωνικά σχόλια, έχουν εμφανιστεί σε δημόσιους χώρους σε όλο τον κόσμο.

Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη, παρά τις πολυάριθμες θεωρίες.

(Με πληροφορίες του Guardian)

Διαβάστε ακόμη → Ο Banksy συνεχίζει να κάνει τέχνη και πολιτική στον καμβά του δρόμου