Εικαστικα

Cycladic Late Night: Τα κορίτσια ξενυχτάνε στο μουσείο

Πού θα τη βγάλεις το βράδυ της Πέμπτης; Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έχει και σούπερ έκθεση και πάρτι

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 922
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Cindy Sherman at Cycladic. Πρώιμα έργα» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
© Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Cycladic Late Night στην έκθεση της Cindy Sherman στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Femmes fatales, γυναίκες καριέρας ή και νοικοκυρές·κορίτσια της διπλανής πόρτας –αισθησιακά, αέρινα, ανδρόγυνα– που σε κοιτούν κατάματα· φιγούρες δυναμικές που δεσπόζουν σε αφηγήσεις σκόπιμα ασαφείς κι άλλες ξαπλωμένες, σε στιγμές ιδιωτικές, που κεντρίζουν το βλέμμα σου έτσι που φανερώνονται μελαγχολικές, ευάλωτες, ονειροπόλες ή και φοβισμένες. Την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα έχουμε ακόμα περισσότερο χρόνο (έως τα μεσάνυχτα) για να αφιερώσουμε στο ιντριγκαδόρικο βλέμμα της Cindy Sherman.

Sissy Rada
Sissy Rada © A Vouts, Μ. Κοροπούλης

Στο ατμοσφαιρικό Μέγαρο Σταθάτου παρουσιάζονται περισσότερες από 100 φωτογραφίες της επιδραστικής Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας η οποία, σαν άνθρωπος ορχήστρα, αναλαμβάνοντας όλους τους ρόλους που απαιτούνται για τη δημιουργία των έργων της, μεταμορφώνεται σε διάφορους επινοημένους χαρακτήρες για να ασκήσει κριτική στην αναπαραγωγή των στερεοτύπων για τις γυναίκες και την ταυτότητα των φύλων.

Christina Vantzou
Christina Vantzou © Megan Bruinen

Θα έχουμε, όμως, και ακόμα περισσότερες αφορμές για να κάνουμε μια στάση εδώ, αφού από τις επτά το βράδυ το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα λειτουργεί με μειωμένο εισιτήριο (επτά ευρώ), ενώ στο πρόγραμμα υπόσχεται και μουσικές. Η ηλεκτρονική μουσικός αλλά και κλασική αρπίστα Sissi Rada, η Ελληνοαμερικανίδα συνθέτρια Christina Vantzou με τα ταξιδιάρικα ηχοτοπία της (από φωνή, ηλεκτρονικά, φλάουτο και ηχογραφήσεις πεδίου), η Pina Bounce με την τρομπέτα της και διάθεση αυτοσχεδιαστική και η DJ K.atou, γνωστή από τις εμφανίσεις της στο στο Six d.o.g.s. και τα πάρτι «No Expectations», «ντύνουν» τη βραδιά με τις περφόρμανς τους σε διάλογο με τα έργα της Sherman.

Pina Bounce
Pina Bounce

INFO:
Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4 / Βασιλίσσης Σοφίας & Ηροδότου 1, 210 7228321-3
27 Ιουνίου, στις 19:00-24:00
Εισιτήρια: €7
https://cycladic.gr/ekdiloseis/cycladic-late-night/

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική: Μια συνάντηση στα τέλη του 20ου αιώνα
Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική: Μια συνάντηση στα τέλη του 20ού αιώνα

Μια έκθεση για την επιρροή των κόμικς στη σύγχρονη ζωγραφική μέσα από δημιουργίες των Δ. Αϊδίνη, Σπ. Βερύκιου, St. Giannakos, Δ. Παπαϊωάννου, K. Haring, Roy Lichtenstein, R. Pettibon κ.ά. στην γκαλερί Ζουμπουλάκη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.