Εικαστικα

Η έκθεση «ΗΟΜΕ» στην CasaBianca

Η έννοια του σπιτιού ως συναίσθημα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εγκαινιάζεται στις 19 Ιανουαρίου 2015, 8 μ.μ. στην CasaBianca (Βασ.Όλγας 180 &Θεμ.Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη) η έκθεση «HOME». Η έκθεση θα περιλαμβάνει τις τελικές επιλογές που προέκυψαν στο εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στον Λαύκο του Πηλίου το 2013, καθώς και νέες εργασίες με θέμα «Ηome». Το workshop κράτησε μια εβδομάδα περίπου και είχε σαν θέμα το «Home». Καθημερινά φωτογράφιζαν για πολλές ώρες προσπαθώντας ο καθένας από την πλευρά του να προσεγγίσει την έννοια του «home» του σπιτιού, όχι μόνο σαν χώρο αλλά και πιο ανοιχτά, ως αίσθηση, συναίσθημα. Μετά από αυστηρά edit στη δουλειά του καθενός προέκυψε μια επιλογή η οποία και προτάθηκε ως η ιδέα της έκθεσης και εκφράζει πολλές μονάδες μέσα από ένα δεμένο και με συνοχή σύνολο. Την έκθεση επιμελούνται ο Δανός φωτογράφος της MagnumJacobAueSobol και η SunHeeEngelstoft.

Συμμετέχουν: Μάνος Χρυσοβέργης, Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Λίλη Ζουμπούλη, Αριάδνη Πεδιωτάκη,ΑνδρέαςΠαραδεισόπουλος, Ελένη Ονάσογλου, Γεωργία Πανάκια, Θανάσης Καρατζάς, Παναγιώτης Σκαλκώτος, Χρήστος Βαταλάχος, Δαρείος Χαλίλι, Πάνος Αρβανιτάκης, Δήμητρα Χατζηπαύλου, Θανάσης Ράπτης, ΕυθύμηςΜουρατίδης, Βασίλης Καρκατσέλης, Δημήτρης Συμεωνίδης, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Σάκης Δαζάνης, Μαρία Καππάτου,Λουκάς Βασιλικός

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2015.

Στο πλαίσιο της έκθεσης και με την ευκαιρία της παρουσίας του JacobAueSobol στη Θεσσαλονίκη και στα εγκαίνια, ο Δανός φωτογράφος θα πραγματοποιήσει Masterclass την Τρίτη 20 Ιανουαρίου από τις 17.00 έως τις 20.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο.

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στις 16.00-20.00 θα γίνει ένα portfolioreview για ενδιαφερόμενους φωτογράφους, στον εκθεσιακό χώρο της Δημιουργικής Ομάδας Φωτογραφίας “Π31”, Παπαμάρκου 31, στην πλατεία Άθωνος. Οι φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τις φωτογραφίες τους και να συζητήσουν με τον φωτογράφο για 20 λεπτά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με ραντεβού.

Οργάνωση: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες:https://www.facebook.com/events/333945483471897/