Εικαστικα

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει την Ημέρα του Πατέρα

Μια αγαπησιάρικη εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει την Ημέρα του Πατέρα
© Unsplash

Ημέρα του Πατέρα: Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει τη 16η Ιουνίου με την ελεύθερη είσοδο σε ένα εικαστικό εργαστήρι

Η Ημέρα του Πατέρα είναι την Κυριακή 16 Ιουνίου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης την τιμά με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, καθώς διοργανώνει ένα εικαστικό εργαστήρι με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ανοιχτή γιορτή με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα, ένα εικαστικό εργαστήρι για παιδιά με τους γονείς τους στην περιοχή Αριές στο Πεδίον του Άρεως. Σκοπός είναι να εορταστεί αυτή η μοναδική ημέρα μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο χρώμα, τέχνη και δημιουργία με έμπνευση από τα έργα των συλλογών του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Η μέρα του Πατέρα: Η επιμελήτρια η επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης κ. Αθανασία Σκληρού μιλά στην ATHENS VOICE

Μιλώντας στην ATHENS VOICE η επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης κ. Αθανασία Σκληρού τόνισε χαρακτηριστικά: «Γιορτάζουμε την Ημέρα του Πατέρα την Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 11. 00 με 12.30 στην περιοχή Αριές στο Πεδίον του Άρεως όπου με πολύ μεγάλη χαρά θα δεχθούμε παιδιά μαζί με τους γονείς τους για να ζωγραφίσουμε παρέα. Να ζωγραφίσουμε με αφορμή τα έργα που έχουμε εδώ, στο χώρο του Μουσείου, με αφορμή τις συλλογές μας και έργα που είναι αφιερωμένα στον πατέρα».

Απαντώντας στην ερώτηση για αν θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετοχής η κ. Σκληρού εξήγησε: «Ο χώρος είναι ανοιχτός, υπάρχουν τραπέζια, υπάρχουν οι πάγκοι που μπορούμε να καθίσουμε, όποτε θεωρώ ότι όλοι θα χωρέσουν. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Περιφέρεια Αττικής για την παραχώρηση του χώρου Αριές στο Πεδίον του Άρεως για το συγκεκριμένο εργαστήρι».

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει την Ημέρα του Πατέρα

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτουν έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4 έως 14 ετών. Σκοπός του Μουσείου είναι η ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης ενώ στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία.

Αναφερόμενη μάλιστα γενικότερα στο Μουσείο η κ. Σκληρού επισήμανε: «Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης κλείνει φέτος τα 30 του χρόνια. Είναι ένα μοναδικό Μουσείο, υπάρχει ένα αντίστοιχο Μουσείο στην Νορβηγία και ένα αντίστοιχο στην Ιαπωνία. Είναι μόνο τρία τα μουσεία που ασχολούνται με την Παιδική Τέχνη». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ημέρα του Πατέρα είναι κινητή γιορτή προς τιμήν του πατέρα αλλά και των πατρικών δεσμών ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική: Μια συνάντηση στα τέλη του 20ου αιώνα
Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική: Μια συνάντηση στα τέλη του 20ού αιώνα

Μια έκθεση για την επιρροή των κόμικς στη σύγχρονη ζωγραφική μέσα από δημιουργίες των Δ. Αϊδίνη, Σπ. Βερύκιου, St. Giannakos, Δ. Παπαϊωάννου, K. Haring, Roy Lichtenstein, R. Pettibon κ.ά. στην γκαλερί Ζουμπουλάκη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.