Εικαστικα

«Εισπνεόμενα/ Εκπνεόμενα» στο Macart

Πέντε νέοι καλλιτέχνες, φοιτητές σχολών καλών τεχνών, ενώνουν τη διάθεσή τους για δημιουργία εικόνων, μεταγράφοντας τον πραγματικό κόσμο σε ζωγραφικό

Villy Calliga
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εισπνεόμενα/ Εκπνεόμενα (Inhalers/Exhalers): Ομαδική εικαστική έκθεση στον πολιτιστικό χώρο Macart

Πέντε νέοι καλλιτέχνες, φοιτητές σχολών καλών τεχνών, ενώνουν τη διάθεσή τους για δημιουργία εικόνων, μεταγράφοντας τον πραγματικό κόσμο σε ζωγραφικό. Η έκθεση με τίτλο «Εισπνεόμενα/ Εκπνεόμενα» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Μαΐου, στον πολιτιστικό χώρο Macart, στα πλαίσια του Athens City Festival που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων.

Μυρτώ Καλλιγά Γαβρίλη «Εργαστήριο Νο 3», ακρυλικά σε χαρτί, 70 Χ 59 εκ.
Μανώλης Φωτεινός «Κουτί», λάδι σε καμβά, 62,5 Χ 62,5 εκ.

Η τέχνη έρχεται να πάρει τη μορφή εισπνεόμενου που τους δίνει ανάσα, απαραίτητη μέσα στην ασφυχτική πραγματικότητα, και εκπνέοντάς τη, δημιουργούν εικαστικές οάσεις. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και ψηφιακά εργαλεία, μέσα από την καθαρότητα της έκφρασης και με σύμμαχο την φρεσκάδα της ηλικίας τους, αποτυπώνουν καθημερινά στιγμιότυπα των εμπειριών τους. Επιμένουν, ο καθένας με τον τρόπο του, να κρατούν ζωντανή και επίκαιρη την τέχνη της ζωγραφικής στο σύγχρονο απαιτητικό εικαστικό γίγνεσθαι.

Δέσποινα Κωστή «Αστικό τοπίο», σκόνη αγιογραφίας και ακρυλικά σε χαρτί,100 Χ 98 εκ.

Δημιουργούν ένα νέο σκηνικό χρησιμοποιώντας στοιχεία του οπτικού τους πεδίου σαν αφορμές για να παραθέσουν τους προσωπικούς τους συλλογισμούς. Διατηρώντας τη χαρά της ανακάλυψης και την ευχαρίστηση που προκύπτει από το απροσδόκητο, καταφεύγουν στα σχήματα που αντλούν από το άμεσο περιβάλλον, δίνοντάς τους αξία και ριζώνοντάς τα στη κατάσταση του «αληθινού» πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Μέσα από τη δουλειά τους εισάγουν τους θεατές στον δικό τους κόσμο, με την προσδοκία να μοιραστούν μαζί τους εκείνο που βρήκαν και τους συγκίνησε.

Συμμετέχουν οι: Μυρτώ Καλλιγά Γαβρίλη (KALLI), Νίκος Καμμάς, Δέσποινα Κωστή, Αίας Παναγιωτόπουλος, Μανώλης Φωτεινός.
Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Κυριακόπουλος. Κείμενα: Παναγιώτης Διδάχος

Info
Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 (19:00 έως τις 23:00)
Διάρκεια έκθεσης: Έως 22 Ιουνίου 2024.
Πολιτιστικός Χώρος Macart: Λένορμαν 244, 10443 Αθήνα, 2105132322