Εικαστικα

Δες να ζωγραφίζουν οι καλλιτέχνες του «Art & the City 5»

To City Link έγινε υπαίθριο ατελιέ

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82138-165638.jpg

16 φοιτητές 4 Ελληνικών Σχολών Καλών Τεχνών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Φλώρινα), μεταμορφώνουν τον χώρο του CITY LINK (Στοά Σπυρομήλιου) σε ένα οργανικό υπαίθριο εργαστήριο από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τη 1 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του «Art & the City 5» με τίτλο «Πρώτη Συνάντηση».

Οι συμμετέχοντες 16 νέοι καλλιτέχνες (4 από κάθε πόλη) εργάζονται με ελεύθερη αυτή τη φορά θεματική και κύριο στόχο την ανταλλαγή βλέμματος, έμπνευσης και εμπειριών αλλά και την εικαστική και κοινωνική τους γνωριμία με τους συνεκθέτες τους, καταθέτουν τις σκέψεις, τα σύμβολα και τις εικόνες που ο καθένας τους φέρει μαζί του στην καρδιά της πόλης, στο CITY LINK.

image

Πρόκειται για μια εικαστική πλατφόρμα συνεργασίας 4 Ελληνικών Σχολών Καλών Τεχνών, και πραγματοποιείται με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνα (Α.Σ.Κ.Τ.) και ειδικότερα, με τον συντονισμό του Καθηγητή Ζωγραφικής και Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Άγγελου Αντωνόπουλου, ενώ την επιμέλεια έχει η ιστορικός και κριτικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

image

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φοιτητές:

Αθήνα: Χρήστος Αρτέμης, Σέβη Κρητικού, Κέβιν Μουτσολάρι, Νίκος Νέσκες

Θεσσαλονίκη: Κωνσταντίνα Κρικζώνη, Νανά Παπαδοπούλου, Γιώργος Ταξίδης, Ελευθερία Τόλιου

Ιωάννινα: Ανέστης Ιωάννου, Νίνα Μιχαηλίδου, Νικόλ Οικονομίδου, Nicolas Paradiselo

Φλώρινα: Θεώνη, Εύα Κουτσούκου, Ζήσης Μπλιάτκας, Μαρία Φλωριάν

image

Οι 16 συμμετέχοντες υλοποιούν την αρχική ιδέα τους υπό το βλέμμα του κοινού, που έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί τα διαφορετικά στάδια υλοποίησης. Στη συνέχεια, τα έργα θα εκτεθούν σε μία ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση στο εσωτερικό της Στοάς Σπυρομήλιου. Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές των Σχολών, εκπροσώπους της PICAR και του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και την επιμελήτρια της έκθεσης, θα επιλέξει τρία έργα, τα οποία θα βραβευθούν με χρηματικό έπαθλο.

image

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 24/11 έως και την Παρασκευή 28/11 ενώ η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1/12.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.