Ο Theodoros Nikolaidis είναι ένας αλχημιστής της τέχνης
«Η τέχνη πρέπει να συγκινεί, να εμπνέει και να δημιουργεί ελευθερία»


Theodoros Nikolaidis: Ένας Έλληνας καλλιτέχνης από τη Γερμανία δημιουργεί έργα μεγάλων διαστάσεων και εντυπωσιακές ζωντανές ζωγραφιές.
Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, 31 ετών, είναι ένας ανερχόμενος διεθνής καλλιτέχνης και σχεδιαστής που ζει στη Γερμανία (Ανόβερο), του οποίου τα έργα είναι γνωστά για την εκκεντρικότητα και το πάθος τους. Μέσα από τον συνδυασμό του ταλέντου, του στυλ, του υλικού και της τεχνικής του, καταφέρνει να ξεπεράσει τα όρια και να αναπτύξει τη δική του μοναδική υπογραφή.
Ο Θεόδωρος (Theo), γεννήθηκε στη Γερμανία, από Έλληνες γονείς. Πήγε αμέσως σε Ελληνικό σχολείο και μεγάλωσε σαν Έλληνας. Και το δηλώνει και με το λογότυπό του! Τα έργα του, ειδικά οι εντυπωσιακές ζωντανές ζωγραφιές του, έχουν ενθουσιάσει το κοινό σε όλο τον κόσμο και του έχουν ήδη κερδίσει την αναγνώριση και την επιτυχία. Γενναίος, τολμηρός, αλχημιστής της τέχνης με φιλοσοφικό φρόνημα.
Κοιτάζοντας τα έργα τέχνης του Theo, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: "Όλα επιτρέπονται και όλα είναι πιθανά!" Είναι ένας μοναδικός καλλιτέχνης γνωστός για το ότι αγκαλιάζει διαφορετικά στυλ, υλικά, τεχνικές και προσεγγίσεις για να δημιουργήσει κάτι νέο και ξεχωριστό. Στα έργα του εύκολα διακρίνουμε την αγάπη του στη λεπτομέρεια και την ευελιξία.

Οι εξαιρετικά μεγάλοι σε μέγεθος πίνακές του έχουν ήδη εκτεθεί σε εκθέσεις μοντέρνας τέχνης σε όλο το κόσμο (με πιο σημαντικές στο Μαϊάμι, το Αμβούργο και το Ανόβερο) και χαίρουν μεγάλης δημοτικότητας μεταξύ γνωστών διασημοτήτων από τον χώρο του αθλητισμού, της υποκριτικής και της μουσικής, που λατρεύουν τα εκφραστικά του σχέδια, όσο ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος και συμπαθής. Ένας καλλιτέχνης από τον οποίο πολλοί μπορούν ακόμα να μάθουν κάτι! Επιθυμία του όμως είναι να κάνει γνωστή τη τέχνη του σε όλους.
Τα έργα τέχνης του Θεόδωρου Νικολαΐδη είναι αποκλειστικά και γεμάτα πάθος και εμπνέουν το κοινό σε όλο τον κόσμο. Το ταλέντο του συνδυάζει πρωτοτυπία, στυλ, υλικά και τεχνικές και φέρει τη δική του προσωπική υπογραφή και την επιτυχία του.Με την τέχνη του επιχειρεί να αγκαλιάσει την ελευθερία της τέχνης και να εμπνεύσει το κοινό του.

Γενικά, μπορεί να ειπωθεί ότι ο Θεόδωρος είναι ένας καλλιτέχνης του οποίου τα έργα συνδυάζουν δυναμισμό, πείσμα, μοναδικότητα και εκφραστικότητα.και είναι μέρος της καρδιάς και της προσωπικότητάς του. Ισως για αυτό επέλεξε το σπαρτιατικό κράνος για το λογότυπό του: σχετίζεται με τηφιλοσοφία των Ελλήνων και κυρίως τη σιδερένια θέληση.
Πληροφορίες για τον καλλιτέχνη:
Ο νεαρός καλλιτέχνης μπόρεσε πολύ νωρίς να αποκτήσει μεγάλη φήμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Είναι γνωστός παγκοσμίως για τη μοναδική και ποικιλόμορφη τέχνη του. Ήδη σε ηλικία 25 ετών, ως ένας από τους νεότερους καλλιτέχνες, συμμετείχε με επιτυχία στην παγκόσμια έκθεση MiamiArtBasel, η οποία άνοιξε πόρτες για την τέχνη του παγκοσμίως. Η αγάπη του για την τέχνη και η ποικιλομορφία της τέχνης, τον οδήγησαν να συνδυάσει όχι μόνο τους καμβάδες, αλλά και πολλούς άλλους τομείς με την τέχνη. Μεταξύ άλλων, ίδρυσε το δικό του label, έναν συνδυασμό τέχνης και μόδας, που πολύ γρήγορα έφτασε στην κορυφή, με πολλούς γνωστούς από το χώρο του αθλητισμού, της μουσικής και της τέχνης να αγοράζουν ή να “φορούν” τη τέχνη του όπως: IceT, FloydMayweather, Αkon, JasonDerulo, Paul Pogba, Gims, Marcus Thuram, Sido, Dembele, Floyd Mayweather και πολλοί άλλοι. Παρά τη μεγάλη και γρήγορη φήμη, ο νεαρός καλλιτέχνης σταρ παραμένει σεμνός και δεν εμφανίζεται συχνά δημόσια.

O Θεόδωρος γεννήθηκε στη Γερμανία, από Έλληνες γονείς (καταγωγή τους από Θεσσαλονίκη και Αριδαία). Πήγε αμέσως σε Ελληνικό σχολείο και μεγάλωσε σαν Ελληνας.
"Δεν ήταν ποτέ σημαντικό για μένα να είμαι ο ίδιος στο επίκεντρο! Η εστίαση πρέπει πάντα να είναι μόνο στην τέχνη μου!" λέει ο Theo ο οποίος εμφανίζεται στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο με μάσκα. Προσπαθούμε να τον πείσουμε να τη βγάλει σε επισκεψή του στην Ελλάδα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το γυμνό σώμα πέρα από την ερωτική απεικόνισή του, ως κάτι το «άβολο» και «ανοίκειο»
Ποιες εγκαινιάζονται και ποιες διευρύνουν το ωράριό τους
Ο καλλιτέχνης που ανέλαβε το εικαστικό κομμάτι του 25ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συστήνεται στην Athens Voice
Η συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου διευρύνει τα σύνορα της σύγχρονης Τέχνης
Μπήκαμε στο εργαστήριο του εικαστικού λίγο πριν το στήσιμο της νέας του έκθεσης στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Κινητό και ακουστικά είναι τα μόνα που χρειάζεσαι για να ξεναγηθείς στα video installations της θεατρολόγου Μάγδας Κόρπη στο Μουσείο
Η φτώχεια, ο πόλεμος, η απουσία του πατέρα της, η αρπαγή της από τους Τούρκους, ο τίτλος της πρώτης «κυρίας επί των τιμών» της βασιλικής αυλής, ο αταίριαστος γάμος και το ιστορικό πορτραίτο
Το έργο «Yes I can» προβλήθηκε στο γήπεδο, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσής του «Catch me»
Με αφορμή την αναδρομική του έκθεση στην ΑΣΚΤ μας μιλά για την τέχνη του, για όσα του έχει δώσει αλλά και για όσα λαχταρά να ανακαλύψει μέσα από αυτή.
Τα φιλμ της καλλιτέχνιδος αποτελούν ένα σημαντικό «ανεπίσημο» ντοκουμέντο για την ιστορία των εκθέσεων και της τέχνης στην Ελλάδα
Μια συζήτηση με τη visual artist με αφορμή την πρώτη της ατομική έκθεση στον χώρο Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» στην Καλαμάτα
5 εκθέσεις που προτείνουμε για αυτήν την εβδομάδα
«Οι γραμμές των πόλεων είναι παντού γύρω μας. Αλλά είναι μπερδεμένες. Η καθαρότητα των γραμμών καθορίζει τη σκέψη». Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για την έκθεσή της στην γκαλερί Μελάνυθρος
Κρατήθηκαν κλεισμένα στο σπίτι της στο Μεξικό για 50 χρόνια - Δείτε εικόνες
Λίγες μέρες μετά τον βανδαλισμό από βουλευτή της Νίκης
Ένα πρωτόγνωρο πολιτιστικό γεγονός που ενώνει την τέχνη, την ιστορία και τη συμπερίληψη
Η ελληνικής καταγωγής εικαστικός μιλάει για τη νέα ατομική της έκθεση με τίτλο «I’ll be your mirror» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Καμιά φορά η Τέχνη είναι εκεί για να μας δείχνει τη διαφορά κόσμων – κι αυτό είναι το πιο οδυνηρό απ’ όλα
Ήταν γνωστός στους ειδικούς, όχι όμως και στο ευρύ κοινό
Μετά τις πράξεις βανδαλισμού σε τέσσερα έργα του Χριστόφορου Κατσαδιώτη από τον βουλευτή της Νίκης, Νίκο Παπαδόπουλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.