Εικαστικα

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών

«Από την Belle Époque στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, 100 χρόνια μετά»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78111-157614.jpg

Το Μικρό Παρίσι επιστρέφει στην καρδιά της Αθήνας, πιστό στο ραντεβού του. Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα δώσει το έναυσμα της έναρξης του πολυ-φεστιβάλ την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στις 17:30 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη (στάση μετρό Μεταξουργείο) και ύστερα θα ακολουθήσει το χορευτικό δρώμενο με τίτλο «Ισιδώρα Ντάνκαν, Παρίσι 1900-1927» από τη Σάντρα Βούλγαρη.

Στη συνέχεια, η ομιλία του Μάριου Στρόφαλη, δημιουργού του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου και του φεστιβάλ, με την παράλληλη δράση του μίμου Alex de Paris. Αμέσως μετά, οι μουσικές ξεκινούν να ηχούν στο κέντρο της πόλης. Η μεικτή χορωδία του Εθνικού Ωδείου, το σχήμα Boem Co, o Andre Maia, οι «Les enfants de Pigalle» και το κουαρτέτο της Τέτης Κασιώνη, θα μας ταξιδέψουν με τις μουσικές τους στα χρόνια εκείνης της Belle Époque του Παρισιού και θα μας φτάσουν στα τούτα εδώ τα τωρινά της δικής μας Belle Époque του Μικρού Παρισιού των Αθηνών.

Για 10 ημέρες, πάνω από 500 καλλιτέχνες, θα βρεθούν σε επιλεγμένα σημεία και μέσα από θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, ζωγραφική του δρόμου, σινεμά και πολλές ανοιχτές συζητήσεις θα προσπαθήσουν να φωτίσουν μια εποχή που έχει πολλές ομοιότητες με το σήμερα.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στην ευρύτερη γειτονιά του κέντρου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθης και την πλατεία Καραϊσκάκη, ως τον σταθμό Λαρίσης, όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα (Μάρνη, Φαβιέρου, Μαιζώνος, Β.Ουγκώ, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου κ.α).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.

Info: Έναρξη 9/10, 17.30, με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη (στάση μετρό Μεταξουργείο). Περισσότερες πληροφορίες στο Petit Paris d' Athènes - το μικρό Παρίσι των Αθηνών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.