- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μουσείο Ακρόπολης: διευρυμένο ωράριο και παρουσιάσεις στην αρχαιολογική ανασκαφή από τον Απρίλιο
Σε ρυθμούς καλοκαιριού επανέρχεται το Μουσείο Ακρόπολης από τον Απρίλιο καθώς θα λειτουργεί με εκτεταμένο ωράριο (έως τον Οκτώβριο: Δευτέρα 8πμ-4μμ, Τρίτη έως Κυριακή 8πμ-8μμ, Παρασκευή 8πμ-10μμ), ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τις γεύσεις και τη μοναδική θέα στην φωτισμένη Ακρόπολη από τη βεράντα του εστιατορίου του έως τα μεσάνυχτα.
Από τον Απρίλιο, όμως, θα έχουμε έναν ακόμα καλό λόγο για να επιστρέψουμε αφού επανέρχονται οι θεματικές παρουσιάσεις με τίτλο «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης», δηλαδή στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του μουσείου. Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του μουσείου, θα έχουμε την ευκαιρία να βαδίσουμε στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δούμε από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπούμε στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστούμε τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού, να κάνουμε ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια. Οι συγκεκριμένες θεματικές παρουσιάσεις, διάρκειας 45 λεπτών, θα πραγματοποιούνται στα ελληνικά κάθε Σάββατο και Δευτέρα, στις 13:00, και στα αγγλικά τις ίδιες ημέρες στις 11:00. Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Μπορούν να συμμετέχουν έως 20 επισκέπτες κάθε φορά (με το εισιτήριο γενικής εισόδου, κόστους €10) και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Παράλληλα, βέβαια, συνεχίζονται οι παρουσιάσεις ενηλίκων «Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα» και «Απογεύματα στο Μουσείο Ακρόπολης». Περισσότερες πληροφορίες theacropolismuseum.gr/thematikes-paroysiaseis.