Εικαστικα

Νέο ΔΣ στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Τέσσερα νέα ονόματα στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Εννεαμελές και με τριετή θητεία

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΜΣΤ: Αυτά είναι τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του

Ο γνωστός καλλιτέχνης και καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Άγγελος Αντωνόπουλος είναι από χθες, οπότε και δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ, ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Ο κύριος Αντωνόπουλος, αντιπρόεδρος στο απερχόμενο ΔΣ, αναλαμβάνει τη θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο αρχιτέκτων-μηχανικός Γεώργιος Παπαναστασίου, ο οποίος μετακινείται στη θέση του αντιπροέδρου.

Στη νέα σύνθεση έρχονται ως μέλη ο γνωστός συλλέκτης, δικηγόρος-φορολογικός σύμβουλος Γεράσιμος Γιαννόπουλος, η ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μαρία-Μελίτα Εμμανουήλ, ο αρχιτέκτων-μηχανικός Κωνσταντίνος Μπούρας και ο σύμβουλος ψηφιακής επικοινωνίας σε θέματα πολιτισμού Μιχάλης Σαραντινός.

Στο ΔΣ παραμένουν ο ζωγράφος Παναγιώτης Βαρελάς, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ο Γεώργιος Λιόντος, επίτιμος Γενικός Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και η Όλγα Μεντζαφού, επίτιμη Διευθύντρια Συλλογών και Μουσειολογικού Προγραμματισμού της Εθνικής Πινακοθήκης.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άποψη της έκθεσης "Δημοκρατία" στην Εθνική Πινακοθήκη
«Δημοκρατία»: μια έκθεση για την πολιτική λειτουργία της τέχνης στον ευρωπαϊκό νότο

140 έργα από 55 δημιουργούς ανιχνεύουν τις καλλιτεχνικές πρακτικές που γεννήθηκαν μέσα από τον αγώνα για ελευθερία σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία τις δεκαετίες 1960-1970

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.