Εικαστικα

Deste Fashion Collection: 1-8

ΔΕΣΤΕ 4 από τα σούπερ πρότζεκτ της «κάψουλας» (Τσαγκάρη, Scofidio+Renfro, Παπαδημητρίου, Teller)

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η μόδα συναντάει την τέχνη στην έκθεση Deste Fashion Collection:1-8. Aπό το 2007, κάθε χρόνο ένας καλλιτέχνης (από τον χώρο των εικαστικών τεχνών, της λογοτεχνίας, της αρχιτεκτονικής, του κινηματογράφου κλπ.) καλούνταν να δημιουργήσει μια “capsule collection”, μια πρωτότυπη συλλογή, επιλέγοντας πέντε κομμάτια από τη διεθνή μόδα της συγκεκριμένης περιόδου και να προτείνει μια νέα ερμηνεία τους. Τα αντικείμενα μόδας που επιλέγει ο κάθε καλλιτέχνης για την «κάψουλα» αλλά και τα έργα τέχνης που δημιουργεί συνθέτουν την κάθε ετήσια συμμετοχή. Μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει οι: Michael Amzalag & Mathias Augustyniak (M/M Paris) -2007, Juergen Teller -2008, Helmut Lang-2009, PatriziaCavalli -2010, Charles Ray -2011, Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη -2012, Diller Scofidio + Renfro-2013 και Μαρία Παπαδημητρίου -2014.

H έκθεση που σχεδιάζουν και επιμελούνται οι Νάντια Αργυροπούλου, Adam Μ. Bandler και Mark Wasiuta, (25/6 εγκαίνια στο Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο Οδού Πειραιώς), συγκεντρώνει το υλικό των οκτώ πρώτων ετών στην εξέλιξη του πρότζεκ. Πρόκειται για μια έκθεση που δεν εστιάζει αποκλειστικά ούτε στην τέχνη ούτε στη μόδα, αλλά μάλλον στις εντάσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους δύο κόσμους, στις συγγένειες που τους συνδέουν, στην απόσταση που τους χωρίζει, καθώς και στo πρόβλημα κατανόησης της έννοιας του “σύγχρονου” όπως αυτή αναδύεται μέσα από τη σχέση τους.

Στο πλαίσιο της έκθεσης λειτουργεί και μια παράλληλη διαδικτυακή πλατφόρμα συνδεδεμένη με το Website του Ιδρύματος ∆ΕΣΤΕ ως ένα προσωρινό “microsite” το οποίο θα παρουσιάζεται και στον χώρο της έκθεσης (www.destefashioncollection1to8.gr).


Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη

n

n

Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη


Μαρία Παπαδημητρίου

n


Diller Scofidio + Renfro

n

n

n


Juergen Teller

n

image


Info: Διάρκεια ως 12/10.

∆ιοργάνωση: Ίδρυμα ∆ΕΣΤΕ σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη

Your browser does not support the video tag.