Εικαστικα

Που θα αγοράσεις σούπερ έργα τέχνης μόνο με €50

Στην έκθεση «Έκπληξη 5» της artAZ για τη Στήριξη Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61407-122814.jpg

Η εικαστική πλατφόρμα artAZ ζήτησε από καλλιτέχνες (διεθνούς εμβέλειας αλλά και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, Έλληνες και ξένοι) να δημιουργήσουν ένα μικρό έργο τέχνης ειδικά για την έκθεση «ΕΚΠΛΗΞΗ 5». Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ.

n

Όλα τα έργα δόθηκαν αφιλοκερδώς και προσφέρονται σε συμβολική τιμή (€50), ενώ είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους, ώστε η ταυτότητα του δημιουργού να διατηρείται μυστική. Η αποκάλυψη του ονόματος γίνεται μετά την αγορά του έργου –εκεί βρίσκεται η «έκπληξη»!

Η έκθεση των έργων ξεκίνησε on line στο artAZ. Μπες και δες τα έργα προκαταβολικά, στο ειδικά δημιουργημένο λήμμα SURPRISE V.(Εδώ σας δείχνουμε μερικά μόνο από τα έργα). Νέα έργα προστίθενται καθημερινά μέχρι την τελευταία στιγμή. Κάθε έργο έχει τον δικό του κωδικό αριθμό, ο οποίος αντικαθιστά τον τίτλο και το όνομα του καλλιτέχνη.

n

Μεταξύ 21-23/2 η έκθεση θα μετακομίσει στο Πολιτιστικό Κέντρο του «Ρομάντσο» για να παρουσιαστούν τα έργα ζωντανά στο κοινό και να πραγματοποιηθεί η διάθεση τους.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και σιωπηλή δημοπρασία 3 έργων που επέλεξαν ειδικά για την περίσταση σε συνεργασία με 3 καλλιτέχνες: τον Γιώργο Χαδούλη, τον Κωνσταντίνο Βραζιώτη και τον Γερμανό Flying Förtress.

n

Τα 3 έργα που προσφέρονται για τη σιωπηλή δημοπρασία

Η σιωπηλή δημοπρασία λειτουργεί ανεξάρτητα από την ενότητα των μικρών έργων. Εάν σας ενδιαφέρει κάποιο από τα έργα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από τώρα μέσω email με την προσφορά σας, συμπεριλαμβάνοντας το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας και η συμμετοχή σας θα καταγραφεί.

Σημειώστε: Τα έργα της δημοπρασίας προσφέρονται «ως έχουν». Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να τα εξετάσουν αυτοπροσώπως. Λεπτομερής έκθεση κατάστασης των έργων είναι διαθέσιμη εφόσον ζητηθεί.

n

Φέτος η «ΕΚΠΛΗΞΗ» συμπεριλαμβάνει στην έκθεση συμμετοχές 10 μαθητών από το 2o Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Ελένας Καραγιάννη, δημιούργησαν τα δικά τους έργα προκειμένου να στηρίξουν τον σκοπό και να αποδείξουν οτι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Επίσης συμπεριλαμβάνονται δύο εγκαταστάσεις με θέμα την αγάπη από την εικαστικό Έλλη Γρίβα και το δίδυμο της Ελληνικής Urban & Street Art σκηνής SER & Σιμόνη Φοντάνα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί η Performance «Η αγάπη είναι αυτό που δεν λύνεται. Είναι αυτό που δεν λύνεται. Είναι αυτό που δένεσαι γύρω γύρω του ή θέλω να μ’ αγαπάς γι’ αυτό που είμαι» από την καλλιτεχνική ομάδα ΜΑ_ΖΕΙ (Έλλη Γρίβα & Ανδρέας Γιαννόπουλος).

n

Μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε την ΕΚΠΛΗΞΗ 5 χαρίζοντας απλά ένα μήνυμα στο facebook ή ένα tweet, μέσα από την καμπάνια της, αλλά και να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις στο hashtag #artAZ_Surprise στο Twitter.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παράλληλο πρόγραμμα αλλά και τη διαδικασία διάθεσης των έργων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του artAZ.

n

n

n

n

n

Πληροφορίες για την έκθεση των έργων:

«Ρομάντσο», Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 21/2, 19.30 – 22.30

Διάρκεια έκθεσης: 21 – 23/2

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 22/2, 12.00 – 22.00 / Κυριακή 23/2, 12.00 – 15.00

Παραλαβή έργων: Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, 12:00 – 15:00 ή κατόπιν συνεννόησης

Διοργάνωση: artAZ & Κλίμακα

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Κολλάρου

Η ATHENS VOICE είναι χορηγός επικοινωνίας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άποψη της έκθεσης "Δημοκρατία" στην Εθνική Πινακοθήκη
«Δημοκρατία»: μια έκθεση για την πολιτική λειτουργία της τέχνης στον ευρωπαϊκό νότο

140 έργα από 55 δημιουργούς ανιχνεύουν τις καλλιτεχνικές πρακτικές που γεννήθηκαν μέσα από τον αγώνα για ελευθερία σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία τις δεκαετίες 1960-1970

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.