- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πώς θα φαίνεται το κινητό μας σε ένα εκατομμύριο χρόνια;
Ο αμερικανός καλλιτέχνης Nathaniel Stern αναρωτιέται πώς θα είναι «Ο κόσμος μετά από εμάς», μέσα από νέα εικαστική έκθεση
«The World After Us: Imaging techno-aesthetic futures», η νέα έκθεση του αμερικανού καλλιτέχνη Nathaniel Stern στο Museum of Wisconsin Art των ΗΠΑ.
Το 2018 περισσότερα από 1.5 δισεκατομμύριο κινητά τηλέφωνα πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, περίπου 4 εκατομμύρια τη μέρα. Χωρίς να βάλουμε σε αυτό το άθροισμα αυτά που είναι σε αποθήκες και παραμένουν απούλητα και μία μέρα θα καταλήξουν και αυτά στα σκουπίδια. Μαζί με φορτιστές, ρολόγια, τάμπλετ και λάπτοπ, ο αριθμός είναι τρομακτικός, όπως και τα απόβλητα που παράγουμε.
«The World After Us: Imaging techno-aesthetic futures» είναι η νέα έκθεση του αμερικανού καλλιτέχνη Nathaniel Stern που πραγματοποιείται στο Museum of Wisconsin Art από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι τις 25 Μαρτίου 2020. Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά, κατασκευές, εκτυπώσεις και φωτογραφίες, φέρνοντας κοντά τα φυτά και τη χλωρίδα με τα ηλεκτρονικά σκουπίδια και τα απόβλητα, τον επιστημονικό πειραματισμό με την καλλιτεχνική εξερεύνηση. Παίρνουν διάφορες μορφές: Μία ζούγκλα με «αναρριχητικά» συντρίμμια από κομπιούτερ που φέρνουν μία είδους βιολογικής αποκατάστασης των πραγμάτων, απολιθωμένα τηλέφωνα και λάπτοπ, ηλεκτρονικά που έχουν πάρει νέες φόρμες και μορφές.
Πώς θα είναι τα ψηφιακά μέσα και τι θα κάνουν μετά από εμάς;
Πώς θα φαίνεται το λάπτοπ, το κινητό και τάμπλετ μου μετά από ένα εκατομμύρiο χρόνια;
Πώς θα αναπτυχθούν και θα αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου οι συσκευές μας;
Μπορούμε να σχεδιάσουμε και να πράξουμε για ένα διαφορετικό μέλλον;
Αυτή η έκθεση μας βάζει ξανά σε συζητήσεις, σκέψεις και δράσεις, που πολλές φορές απορρίπτουμε, σχετικά με την παραγωγή των μέσων και ηλεκτρονικών, τη χρήση τους και το τελικό στάδιο σαν απόβλητα. Στο ένα χέρι υπάρχει η σχέση των ανθρώπων με το φυσικό περιβάλλον και στο άλλο η πολιτική και το εμπόριο.
O Nathaniel Stern είναι αμερικανός καλλιτέχνης, συγγραφέας και καθηγητής, που του αρέσουν οι περίεργες μορφές τέχνης, η συγγραφή και οι μαθητές του. Είναι καθηγητής στα τμήματα Art and Design και Mechanical Engineering στο πανεπιστήμιο του Wisconsin-Milwaukee. H τέχνη του Nathaniel Stern, μέσα από οικολογικές, συμμετοχικές και online παρεμβάσεις, διαδραστικά και mixed reality περιβάλλοντα, αφίσες, γλυπτά, βίντεο, περφόρμανς και υβριδικές φόρμες, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.