Εικαστικα

Ταξίδι στον κόσμο

Έκθεση του ΑΚΤΟ και της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
60857-121531.jpg

Πώς θα ήταν να σκεφτόσουν σε άλλες γλώσσες; Και να δημιουργούσες μέσα από αυτές τις σκέψεις; Την πρωτότυπη αυτή ιδέα μετουσιώνουν σε έκθεση εικαστικών περισσότεροι από 100 τελειόφοιτοι γραφίστες του ΑΚΤΟ, σε συνεργασία με τους διερμηνείς της ΜΚΟ ΜΕΤΑδρασης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας που γιορτάζεται στις 28 Φεβρουαρίου.

n

Η έκθεση, η οποία τιτλοφορείται «Λέξεις και σκέψεις από όλο τον κόσμο», περιλαμβάνει 50 αφίσες φιλοτεχνημένες από σπουδαστές του ΑΚΤΟ, βασισμένες σε κείμενα από 50 διαφορετικές χώρες, επιλεγμένα και μεταφρασμένα στα ελληνικά από τους διερμηνείς της ΜΕΤΑδρασης, ενώ μέσα από τα εκθέματα, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητες, αλλά και τις εντυπωσιακές ομοιότητες στον τρόπο σκέψης διαφορετικών λαών, καθώς και την αξία που έχουν για όλους τους ανθρώπους έννοιες όπως η αγάπη, η οικογένεια, η ειρήνη, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη.

n

Παράλληλα, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν δύο δωρεάν διαδραστικές δραστηριότητες, που έχουν σκοπό να προωθήσουν τη διαπολιτισμικότητα και την ελεύθερη έκφραση. Η πρώτη απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών, θα γίνει 11.00 - 13.00 και έχει τίτλο «Ο γύρος του κόσμου με λέξεις και χρώματα». Είναι ένα βιωματικό εργαστήρι όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές γλώσσες και πολιτισμικές συνήθειες μέσα από τη μουσική, το θεατρικό παιχνίδι, τα εικαστικά και τη φαντασία. Ξεναγοί σε αυτό το παιχνίδι θα είναι οι «Αδέσποτες... Σβούρες» (Στέλλα Ευκαρπίδου και Μαριάννα Στιβαχτά, απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο 210 5147425).

n

Την ίδια ημέρα στις 18.00 - 20.00 οι επισκέπτες της έκθεσης θα γνωρίσουν τη ρυθμική «γλώσσα» του αφρικανικού κρουστού djembe, μέσα από ένα μουσικό εργαστήρι από το Πangea World Music Center, το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες (δήλωση συμμετοχής επίσης απαραίτητη στο 6979 033459).

n

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» (αίθουσα Δ10) από τις 21 έως τις 25/2, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 21/2 στις 20.00, με μουσική και χορό απ’ όλον τον κόσμο, από τις ομάδες του Πangea World Music Center και τους Troupe Emma Ya. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στις ιστοσελίδες των συμμετεχόντων: metadrasi.org, akto.gr.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ATHENS VOICE

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.