- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Στον Χιλιανό ζωγράφο Claudio Bravo Camus είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.
Την τιμητική του έχει σήμερα ο Κλαούντιο Μπράβο Κάμους (Claudio Bravo Camus). Η Google αφιερώνει στον Χιλιανό ζωγράφο το σημερινό της doodle, καθώς συμπληρώνονται 83 χρόνια από τη γέννησή του. Σύμφωνα με τους ιστορικούς της Τέχνης, ο Κάμους πέτυχε να συνδυάσει την κλασική τέχνη των Ισπανόφωνων ζωγράφων μπαρόκ με εκείνη του σουρεαλισμού του Σαλβαδόρ Νταλί.
Ο υπερρεαλιστής ζωγράφος Claudio Bravo Camus γεννήθηκε στην πόλη Valparaíso στις 8 Νοεμβρίου του 1936 και μεγάλωσε σε ένα ράντσο στην Melipilla. Έπειτα από σπουδές στον χορό στην Compañia de Ballet de Chile και την υποκριτική στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εικαστικές τέχνες. Παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, ο μεγάλος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης επέμενε να ακολουθήσει τον δικο του δρόμο, παρουσιάζοντας τους πίνακές του σε μια γνωστή γκαλερί στο Valparaíso, σε ηλικία των 17 ετών.
Σε ηλικία 24 ετών, χωρίς χρήματα, έφυγε από την πατρίδα του για το Μαρόκο όπου έζησε και εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ταγγέρη. Στη δεκαετία του 1960 μετακόμισε στην Ισπανία και έγινε ζωγράφος πορτρέτων με γνωστούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του Ισπανού δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο.
Εκτός από τη ζωγραφική ασχολήθηκε με τη χαρακτική και τη γλυπτική. Έργα του κοσμούν μεγάλα Μουσεία σε ΗΠΑ, Χιλή, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 4 Ιουνίου 2011, στην πόλη Ταρουντάντ του Μαρόκου.
Τι απεικονίζει το doodle
Το σημερινό doodle επικεντρώνεται σε σειρά έργων του Χιλιανού ζωγράφου, τα οποία τον έκαναν διάσημο.
Aπεικονίζουν μυστηριώδη πακέτα τυλιγμένα σε χαρτί και δεμένα με κλωστή. «Πάντα βασίζομαι σε πραγματικό θέμα» συνήθιζε να λέει. Και τόνιζε: «Το μάτι βλέπει πολλά περισσότερα από την κάμερα: Σκιές, μικρές αλλαγές στο χρώμα ή το φως».