Εικαστικα

Διαλέξεις για την τέχνη σε Μπενάκη, Παρνασσό, Βυζαντινό Μουσείο

Προτάσεις από το Days of Art in Greece

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55521-111843.jpg

Με την ευκαιρία κάποιας εκδήλωσης ή με αφορμή γεγονότα της επικαιρότητας, πολιτιστικοί φορείς διοργανώνουν μεμονωμένες θεματικές διαλέξεις ή ολοκληρωμένους κύκλους ομιλιών και συζητήσεων για θέματα ιστορίας, τέχνης και επιστήμης από ειδικούς.

Ιστορικοί Τέχνης παρουσιάζουν το έργο ελλήνων και ιταλών ζωγράφων στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτo, ενώ στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» οργανώνεται το συμπόσιο της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Το Μουσείο Μπενάκη, φιλοξενεί διαλέξεις με επίκεντρο τη λαογραφία και την τέχνη της υφαντικής αλλά και συζητήσεις γύρω από τη Σύγχρονη Ιταλική Αρχιτεκτονική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση της καθημερινής ζωής πριν από αιώνες. Για όσους ενδιαφέρονται για τη Βυζαντινή Ιστορία, υπάρχει η ομιλία του καθηγητή Ε. Χρυσού στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη για την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Συχνά οι διαλέξεις εμπλουτίζονται με παραδείγματα και λεπτομέρειες που δεν αναφέρονται στα συγγράμματα και τα κείμενα ενώ ο κάθε ακροατής, με ερωτήσεις και παρατηρήσεις, μπορεί να γίνει συμμέτοχος στη συζήτηση.

Το Days of Art in Greece επέλεξε και σας προτείνει διαλέξεις που αφορούν, από τη λαογραφία και την ποίηση ως την πολιτική ιστορία και τα εικαστικά.

Μουσείο Μπενάκη. Κεντρικό κτίριο

Η ιερή τέχνη της υφαντικής στην Κρήτη. Ομιλίες και σχετικές εκδηλώσεις.

Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός"

Συμπόσιο της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών: «85 χρόνια οργανωμένης άσκησης της θεατρικής και μουσικής κριτικής – Προβληματισμοί, τομές και ρήξεις στο κατώφλι του 21ου αιώνα».

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Έλληνες Ζωγράφοι στην Ιταλία – Ιταλοί Ζωγράφοι στην Ελλάδα (16ος -19ος αι.)

Οι Πέμπτες της νέας Ιταλικής Μουσικής

Μουσείο Μπενάκη. Κτίριο οδού Πειραιώς

Κύκλος Διαλέξεων: Νέοι Πρωταγωνιστές και Νέοι Ορίζοντες της Σύγχρονης Ιταλικής Αρχιτεκτονικής στην Αθήνα.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ομιλία του Ευάγγελου Χρυσού με θέμα:«Η άλωση της Πόλης το 1453: μία έσωθεν άλωσις»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άποψη της έκθεσης "Δημοκρατία" στην Εθνική Πινακοθήκη
«Δημοκρατία»: μια έκθεση για την πολιτική λειτουργία της τέχνης στον ευρωπαϊκό νότο

140 έργα από 55 δημιουργούς ανιχνεύουν τις καλλιτεχνικές πρακτικές που γεννήθηκαν μέσα από τον αγώνα για ελευθερία σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία τις δεκαετίες 1960-1970

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.