- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τρώει πόρτα ο Γούντι Άλεν για τα απομνημονεύματά του
Μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι δεν θέλουν να τα εκδώσουν για να μην εμπλακούν με το κίνημα #MeToo
Αδυνατεί να βρει ο Γούντι Άλεν εκδοτικό οίκο για τα απομνημονεύματά του λόγω των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση της θετής κόρης του.
Δυσκολεύεται να βρει εκδοτικό οίκο για τα απομνημονεύματά του ο βραβευμένος με Όσκαρ αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν, ο οποίος έχει δεχτεί έντονη κριτική στη βιομηχανία του κινηματογράφου εξαιτίας των καταγγελιών ότι κακοποίησε σεξουαλικά την θετή κόρη του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times οι επικεφαλής τεσσάρων μεγάλων εκδοτικών οίκων, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπαν στην εφημερίδα ότι ένας ατζέντης του Άλεν έστειλε σε όλους τους ένα αντίγραφο τον περασμένο χρόνο, αλλά κανένας τους δεν προχώρησε σε προσφορά. Μάλιστα κάποιοι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στην εφημερίδα, αρνήθηκαν ακόμη και να διαβάσουν το υλικό.
Οι πέντε μεγάλοι αμερικανοί εκδοτικοί οίκοι - HarperCollins, Hachette, Macmillan, Simon & Schuster και Penguin Random House- δεν απάντησαν στο αίτημα του AFP να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Ούτε όμως και ο ατζέντης του Άλεν.
Από την έναρξη του κινήματος #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και των σεξουαλικών επιθέσεων, η κατηγορία εις βάρος του Άλεν που διατυπωνόταν επί δεκαετίες ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου όταν εκείνη ήταν επτά χρονών στις αρχές της δεκαετίας του΄90, επανήλθε στο προσκήνιο.
Έπειτα από δύο διαφορετικές έρευνες που διήρκεσαν μήνες ο ίδιος απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, οι οποίες διατυπώθηκαν για πρώτη φορά από την τότε σύντροφό του Μία Φάροου, και αρνείται συστηματικά τις κατηγορίες.
Αλλά η Ντίλαν, η οποία σήμερα είναι ενήλικη, επιμένει ότι κακοποιήθηκε και έχει τη στήριξη της μητέρας και του αδελφού της.
Η δημόσια εικόνα του Άλεν δέχτηκε ακόμη ένα πλήγμα τον περασμένο χρόνο όταν σε μια συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Αργεντινής δήλωσε ότι θα έπρεπε να είναι το πρόσωπο της αφίσας για το κίνημα #MeToo.
"Εγώ που κατηγορήθηκα μόνο από μια γυναίκα σε μια υπόθεση επιμέλειας παιδιού, η οποία διερευνήθηκε και αποδείχτηκε ψευδής--τσουβαλιάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους", είπε τότε στο δίκτυο Canal 13.
Πολυάριθμοι ηθοποιοί, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τον Άλεν, έχουν αποστασιοποιηθεί από εκείνον και έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν ξανά μαζί του.
Νωρίτερα φέτος ο Άλεν κατέθεσε αγωγή ζητώντας αποζημίωση 68 εκατομμυρίων δολαρίων εις βάρος της Amazon για αθέτιση συμβολαίου, κατηγορώντας την ότι ματαίωσε μια συμφωνία για την κινηματογραφική μεταφορά των ισχυρισμών της Ντίλαν Φάροου.
Η Amazon επιβεβαίωσε ότι ακύρωσε τη συμφωνία επικαλούμενη «τις ενέργειες του Άλεν και τις κατακλυσμιαίες επιπτώσεις τους», ενώ η δίκη για την υπόθεση πιθανόν να γίνει του χρόνου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είδαμε στη μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Ένα σπίτι του αθηναϊκού Μεσοπολέμου μετατρέπεται σε εφαλτήριο πολιτισμού
Πρόσωπα, σώματα και μορφές, συνθέσεις και γεωμετρικές φόρμες, φυτά και ζώα γίνονται εφαλτήρια της αιώνιας αναζήτησης του ανθρώπινου ψυχισμού
Από το μεγάλο πρότζεκτ στο Γουλανδρή μέχρι την αναδρομική του Σπύρου Πώρου
Μιλήσαμε με την εικαστικό για την έκθεσή της «Error 404: Reality Not Found» και την απόσταση ανάμεσα στην παιδική αθωότητα και την ενήλικη ματαιοδοξία
9 καλλιτέχνες συνομιλούν μέσω της ζωγραφικής και της γλυπτικής
Τα πιο χαρακτηριστικά έργα από τις δύο πιο πρόσφατες εκθέσεις του στη χώρα μας, όπου εντοπίσαμε στοιχεία «ελληνικότητας».
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το νέο πρότζεκτ καλύπτει τουλάχιστον 15 διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης
Στη δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζον Όλιβερ για την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Έργα του βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας
Το φετινό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων έχει τίτλο Βιο-Φωταύγεια (Bio-Lumina)
Μιλήσαμε με τον καλλιτέχνη για τη νέα έκθεσή του στην Ελλάδα, με τίτλο «The Athens algorithm»
Από την αναδρομική του Κυριάκου Μορταράκου και τη μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Κώστα Λάκη και τους καλλιτεχνικούς αλγόριθμους του Τσαρλς Σάντισον
Ο πολιτισμός ως βιώσιμη αξία για την πόλη και τα κτίριά της
Η ταυτοποίηση τέτοιων έργων είναι δύσκολη
Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά
Μιλήσαμε με τον εικαστικό με αφορμή την έκθεσή του «ΣημeioN 37º/ 23º» στο Sympan στον Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.