- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το Διόραμα στην Τέχνη: Μία έκθεση της Φιόνας Μουζακίτη και της Δέσποινας Σταύρου
Το τρισδιάστατο μοντέλο ως εργαλείο και πηγή έμπνευσης της σύγχρονης τέχνης στο Σπίτι της Κύπρου
Οι δημιουργοί του Arteshop και του Project 2, Φιόνα Μουζακίτη και Δέσποινα Σταύρου, επιμελούνται και παρουσιάζουν «Το Διόραμα στην Τέχνη» στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα). Πρόκειται για ένα εγχείρημα που έρχεται να αναδείξει το διόραμα (τρισδιάστατο μοντέλο) ως ένα εργαλείο και μία πηγή έμπνευσης των καλλιτεχνών του σήμερα. Μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου, τα εικαστικά έργα 27 καλλιτεχνών χρησιμοποιούν το διόραμα, μέσα από μία διαφορετική προσέγγιση.
Τα Διοράματα είναι τρισδιάστατα μοντέλα σε φυσικό μέγεθος ή μινιατούρες, που χρησιμοποιούνται στον μοντελισμό και στα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας, όπου αναπαριστάνουν σκηνές του φυσικού περιβάλλοντος.
Η εικαστική προσέγγιση των συγχρόνων καλλιτεχνών είναι επίσης τρισδιάστατα μοντέλα που όμως απεικονίζουν φανταστικούς κόσμους, μινιμαλιστικά τοπία, ρομαντικά σκηνικά και πανέμορφες εικόνες που γέννησε το μυαλό του δημιουργού τους. Μοιάζουν με τα σκηνικά μιας ταινίας και το καθένα διηγείται την δική του ιστορία. Η πραγματικότητα συμπυκνώνεται και ο καλλιτέχνης έχει την δυνατότητα να αλλάξει την αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Κάθε διόραμα είναι μία μεταφορά της πραγματικότητας ή μια εξήγηση της, ένας κλειστός κατασκευασμένος κόσμος που περιμένει να τον ανακαλύψουμε.
Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση χρησιμοποιούν την φόρμα του διοράματος αλλά με διαφορετική προσέγγιση και έκφραση ιδεών και αισθητικής. Η έκθεση φιλοξενεί καλλιτέχνες από τον εικαστικό χώρο και τον χώρο του μοντελισμού και της σκηνογραφίας, ερευνώντας έτσι το εικαστικό διόραμα σε όλες του της μορφές.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μάρω Βαγιάτη, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Κλειώ Γκιζελή, Ελένη Γκλίνου, Βάλια Γκούζια, Έρρικα Γκουτενσβάγκερ, Μιχάλης Καλλιμόπουλος, Νίκη Καποκάκη, Αρης Κλωνιζάκης, Νίκος Κρυωνίδης, Κοσμάς Λιλικάκης, Κυριακή Μαυρογεώργη, Μεφσούτ Γιώργος, Φιόνα Μουζακίτη, Κατερίνα Μπαραμπούτη, Μαρία Μπενάκη, Αγγελική Μπρισνόβαλη, Θόδωρος Μπρουσκομάτης, Σούλα Πέτρου, Αντρέας Ρουσουνέλης, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Άρις Στοΐδης, Πηνελόπη Συρογιάννη, Γιώργος Τσεριώνης, Ευστάθιος Φώτης, Μαρία Χανιωτάκη, Άννα- Μαρία Χατζηστεφάνου.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στο Guide της Athens Voice