Εικαστικα

Βουτιά στην τέχνη

Όλη η Ελλάδα μια γκαλερί

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 447
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Genesis, Ζιζέλ Αφροδίτη Λούψεν
Genesis, Ζιζέλ Αφροδίτη Λούψεν

Η τέχνη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα: Πάρο, Επίδαυρο, Αθήνα, Σύρο, Άνδρο, Χανιά, Πάτμo, Καβάλα, Αίγινα.

ΠΑΡΟΣ Κάθαρσις
Είναι Ολλανδέζα και έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για την Πάρο, αφού εκεί –στην γκαλερί Αποθήκη– έκανε το ντεμπούτο της πριν 5 χρόνια. Η καινούργια δουλειά της Ζιζέλ Αφροδίτης Λούψεν έχει τίτλο «Κάθαρσις». Υποβρύχιες φωτογραφίες απεικονίζουν τη διφορούμενη ζωή μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας.
Ως 16/8, Γκαλερί «Αποθήκη», Κάστρο Παροικιάς, Πάρος, giselelubsen.com

 

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ Κύκλωψ
Το μοναδικό σατυρικό δράμα του Ευριπίδη σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου, το οποίο πραγματεύεται από μια άλλη οπτική γωνία τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του κύκλωπα Πολύφημου.
Παίζουν: Νίκος Καραθάνος, Δημήτρης Πιατάς, Νίκος Χατζόπουλος κ.ά. 2&3/8

ΑΘΗΝΑ Χρήστος Αντωναρόπουλος
Στο lobby του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace & Thalasso εκθέτονται έργα του καλλιτέχνη με τον τίτλο «Ημί-φως ΙΙΙ», αφού χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό, τεχνητό, ανθρώπινο φως σε χαμηλούς τόνους.
Ως 8/9, Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη

ΣΥΡΟΣ Μιχάλης Μακρουλάκης
Έργα που «εκπέμπουν» φως από νησιά του Αιγαίου, αλλά και στις νεκρές φύσεις του, στα πορτρέτα του, στα γυμνά ή στις εικόνες της καθημερινότητας.
4-31/8, Έπαυλη Τσιροπινά, Ποσειδωνία

image
Μιχάλης Μακρουλάκης


ΕΛΛΑΔΑ Ο Ianos ταξιδεύει
Τρεις ομαδικές εκθέσεις (επιμέλεια: Ίρις Κρητικού) της Ianos Αίθουσα Τέχνης ταξιδεύουν. Τα «90 επιστολικά δελτάρια από τη Σμύρνη» πάνε στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας (13-22/8)· ο «Αόρατος θίασος», αφιερωμένος στον Καβάφη, ανεβαίνει Καβάλα (ως 18/8, οικία Μεχμέτ Αλή), ενώ στην αίθουσα της Αθήνας συνεχίζεται η έκθεση «Ελληνικό καλοκαίρι» αφιερωμένη στο φιλέλληνα Jacques Lacarrière (ως 28/8, Σταδίου 24).

image
Αντρέας Κοντέλλης (Ianos Αίθουσα Τέχνης)


ΑΝΔΡΟΣ Ιστορώντας την υπέρβαση
Είναι ο τίτλος της έκθεσης με έργα από την παράδοση του Βυζαντίου ως τη νεότερη τέχνη. Τα υπογράφουν μερικοί από τους σπουδαιότερους Έλληνες ζωγράφους, όπως ο Τσαρούχης, ο Εγγονόπουλος, ο Παρθένης και πολλοί άλλοι. Μια έκθεση που δείχνει πώς η βυζαντινή τέχνη έχει επηρεάσει τη νεότερη και σύγχρονη εικονογραφική ιστοριογραφία.
Ως 29/9, Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, 2107252895

ΧΑΝΙΑ Χωρίς Όρια
Έργα σαράντα οκτώ καλλιτεχνών από τις συλλογές του Μουσείου Φρυσίρα. Ο τίτλος κρύβει ένα πανόραμα τάσεων, ιδεών και δημιουργίας, που σκοπό έχει να αποθεώσει τη σύγχρονη αναπαραστατική ζωγραφική.
Ως 30/9, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Χάληδων 98-102

ΠΑΤΜΟΣ Robert McCabe
Φωτογραφίες και αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό αποτυπώνουν την εικόνα μιας Πάτμου που χάθηκε σιγά-σιγά, αλλά και αγαπημένες όψεις της πατμιακής καθημερινότητας και παράδοσης. Επιμέλεια: Ελισάβετ Πλέσσα.
24/7 - 25/8, «Μονοπάτια της μνήμης», Παλιό Δημοτικό Σχολείο Χώρας Πάτμου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.