Εικαστικα

O Yiakou μας παρασύρει στον κόσμο του Inception

Χρώματα, όνειρα και σκέψεις που προλαβαίνεις να δεις στην Αθήνα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Τι θα γινόταν αν παράλληλα με το μυαλό, μπορούσε να ταξιδέψει και το σώμα; Αν το υποσυνείδητο ταξίδευε χωρίς τα όνειρα;» αναρωτιέται ο Yiakou και μαζί με τα ερωτήματα που θέτει παρουσιάζει τις καινούργιες εικαστικές ανησυχίες του στην πρώτη επίσημη ατομική έκθεσή του “Inception”, στη S.G. Art Gallery του St. George Lycabettus Boutique Hotel.  

© Ioanabo

21 νέα έργα σε διάφανο μουσαμά τοποθετημένα σε πλέξι γκλας σαν ένα εσωτερικό ταξίδι στις μνήμες και τα όνειρα στη διάσταση του ξεχασμένου εγώ. Με απώτερο σκοπό την έναρξη της σκέψης και την ενεργοποίηση μιας ολοκληρωμένης ύπαρξης. 

© Ioanabo

«Ας δημιουργήσουμε όλοι ένα χώρο που μπορεί να δεχτεί όνειρα, “Το χώρο των ονείρων”, και εκεί να τοποθετήσουμε το σώμα μας... κι ενώ αυτό είναι κάτι παράνομο, διότι δεν εφάπτεται στους νόμους της φυσικής, ας αποδεσμευτούμε από το τώρα κι ας ταξιδέψει το μυαλό στις πιο μακρινές σκέψεις, στα πιο κρυφά παιδικά μονοπάτια, στο άπειρο, στο σημείο που δεν έχει ξαναζήσει» σημειώνει ο καλλιτέχνης που από τη μία χτίζει την τάση του χωροχρόνου και από την άλλη εκφράζεται με τη γνωστή ένταση και  ποπ υπερβολή της street art κουλτούρας.  

© Ioanabo

Χρώματα, ενέργειες, εντάσεις, πάθη και σκέψεις από έναν χαρισματικό Αθηναίο δημιουργό που γνωρίζουν οι δρόμοι και οι τοίχοι. Με αναφορά στο κινηματογραφικό σύμπαν του κινηματογραφιστή Κρίστοφερ Νόλαν, o Yiakou δείχνει για άλλη μια φορά την ευαισθησία και την κλάση του. Βρεθείτε σε απόσταση αναπνοής από τις δημιουργίες του και αφήστε κι εσείς τον εαυτό σας να ταξιδέψει.

© Ioanabo

Το Balloon Installation σας περιμένει έως τις 5 Απριλίου και τα έργα του έως τις 27 Απριλίου, στην οδό Κλεομένους 2, στο Κολωνάκι.