Εικαστικα

Τα ψηφιδωτά της Δάφνης Αγγελίδου

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η έκθεση με τα ψηφιδωτά της επίκουρης καθηγήτριας του Εικαστικού Τμήμα της ΑΣΚΤ Δάφνης Αγγελίδου με τίτλο «Ψηφιδωτά του σήμερα» και τοποθετημένα στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου, εκεί όπου είναι και το ρωμαϊκό ψηφιδωτό δάπεδο, δηλώνει τη διαχρονικότητα της τέχνης της. Απεικονίζουν ένα «στοιχειωμένο» κόσμο, όπου τίθεται το θέμα της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον. Οι ανθρώπινες φιγούρες καθώς καλύπτονται κάτω από ομπρέλες μεταμορφώνονται σε απρόσωπες φιγούρες, χαμένες μέσα στο χώρο.

n

Η εικαστικός Δάφνη Αγγελίδου είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Εικαστικό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στο εργαστήριο ψηφιδωτού. Έχει σπουδάσει ζωγραφική με τους Γιάννη Μόραλη και Δημήτρη Μυταρά και ψηφιδωτό με τον Γιάννη Κολέφα στην ΑΣΚΤ. Έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές εκθέσεις (Γκαλερί 7, Καλλιτεχνικό και Πνευματικό Κέντρο «ΩΡΑ», Χώρος Τέχνης 24, κ.ά.), και έχει λάβει μέρος σε εκατό περίπου ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, σε μουσεία και πινακοθήκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

n

Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Αντρέας Ιωαννίδης, ιστορικός τέχνης αναπληρωτής καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

n

n

n

n

n

n

13/5 - 31/8, Πατησίων 44, Αθήνα, 213 2144858. Η A.V. είναι χορηγός επικοινωνίας.