Εικαστικα

Οι χώροι του σπιτιού γίνονται έργο τέχνης

Η έκθεση «Domestic matter» παρουσιάζεται στο σπίτι-εργαστήριο της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο εργαστήριο-σπίτι της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση παρουσιάζεται από την Πέμπτη 11 Μαΐου η έκθεση «Domestic Matter» σε επιμέλεια της ίδιας σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες.

Στο «Domestic matter» −οικιακή υπόθεση, εγχώριο ζήτημα ή οικιακή ύλη− 15 καλλιτέχνες διαφορετικών εικαστικών ιδιωμάτων δημιουργούν κάτω από κοινή ομπρέλα τη συνθήκη της συνάντησης του οικιακού περιβάλλοντος με το έργο τέχνης.

Κατερίνα Παπαζήση «I dreamt I could see where things end» 2017

Κατερίνα Παπαζήση «I dreamt I could see where things end», 2017

Η κρυμμένη καθημερινότητα των καλλιτεχνών της πόλης της Αθήνας, η συγχώνευση του χώρου του εργαστηρίου και του χώρου κατοικίας, η χρήση του οικιακού αντικειμένου ή περιβάλλοντος ή και της καθημερινής εμπειρίας μέσα σε αυτό ως πρώτης ύλης για το έργο τέχνης, το πέρασμα του έργου τέχνης σε στοιχείο του περιβάλλοντος του σπιτιού, η πρόσληψη του έργου τέχνης μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο παρά σε έναν επίσημο εκθεσιακό χώρο και η συνάντηση του ιδιωτικού με το δημόσιο είναι παράγοντες που διαμόρφωσαν την επιμέλεια της έκθεσης.

Nίκος Καναρέλης, «Window Bedroom». Λάδι ακρυλικό και μολύβι σε ξύλο (2107)

Nίκος Καναρέλης, «Window Bedroom». Λάδι ακρυλικό και μολύβι σε ξύλο (2107)

Ανοίγοντας ένα ιδιωτικό περιβάλλον στο δημόσιο χώρο, η έκθεση αποσκοπεί στο να τονίσει την σχέση μεταξύ των δύο στην διαμόρφωση της πραγματικότητας. Παράλληλα, στο να ανοίξει μια συζήτηση επάνω στην ικανότητα του προσωπικού ή ιδιωτικού να γίνει ο πυρήνας συλλογικότητας και εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης των συνθηκών της πραγματικότητας σε μία εποχή που το ενδιαφέρον στην τέχνη στρέφεται στον δημόσιο χώρο ενώ οι συνθήκες σπρώχνουν προς τον ιδιωτικό.

Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Dexion

Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Dexion

Συμμετέχουν: Ιάνθη Αγγελίογλου, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Μιχάλης Ζαχαρίας, Μαρία Ζαχαρογιάννη, Στάθης-Αλέξανδρος Ζούλιας, Νίκος Καναρέλης, Δημήτρης Καρατζάς, Γεωργία Καρύδη, Χρήστος Κωτσούλας (Capten),  Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Κατερίνα Παπαζήση, Ναυσικά Ρήγα, Νίκος Σαρλής, Γιώργος Σταματάκης, Δημήτρης Φουτρής.

Tην ημέρα των εγκαινίων, Πέμπτη 11 Μαΐου στις 22:00, η Γεωργία Καρύδη θα παρουσιάσει ένα live perfomance μέσα από το κρεβάτι.

Νίκος Σαρλής, «Distortion Delay Reverb» (2016). Ακρυλικά σπρέι και κάρβουνο σε καμβά

Νίκος Σαρλής, «Distortion Delay Reverb» (2016). Ακρυλικά σπρέι και κάρβουνο σε καμβά


Info: Εγκαίνια: 11 Μαΐου 2017, 20.00. Διάρκεια: Ως 27 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 17:00-21:00. Χώρος: Πραξιτέλους 31, 2ος όροφος. Επικοινωνία: 2103236071 & 6943905953