- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το metamatic:TAF φιλοξενεί την έκθεση «Wesen: Επιστροφή στο Σώμα - Επιστροφή στην Αναγέννηση» του εργαστήριου έρευνας AlmaKalma από τη Θεσσαλονίκη. Στα εγκαίνια το Σάββατο 28/11 θα δούμε και την underground σωματική performance της ομάδας στην πρώτη της εμφάνιση στην Αθήνα.
Ζητήσαμε από τον ψυχαναλυτή και συντονιστή της ομάδας AlmaKalma, Γιαννη Μήτρου, να μας βάλει στη λογική της Almakalma και να μας εξηγήσει την performance.
Οι φωτογραφίες είναι απο την performance διεθνές project της Almaκalma: “Eros et Revolution” στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ.
Almakalma - Wesen τι σημαίνουν για εσάς;
H λέξη almakalma αποτελεί ένα σημαίνον που μέσα στην ιστορική του διάσταση μπορεί να αποδώσει σημασίες. Είναι ταυτόχρονα σε επίπεδο μετάφρασης «η ήρεμη ψυχή», ειρωνικός φαινομενικά τίτλος για την ακραία σωματικότητα της ομάδας. Ίσως όμως και όχι.
Το Wesen είναι ένα σημαίνον ενεργοποίησης πάνω από όλα. Αφορά στις υπαρκτότητες και όχι στις υπαρξικές μας αναζητήσεις. Υπαρκτότητες είναι οι μετουσιώσεις του περφορμινγκ του Εργαστηρίου σε φωτογραφήματα μέσα από το βαθύ βλέμμα του Β.Καρκατσέλη, οι οπτικοακουστικές έννοιες των Γ.Χατζή, D.Prost, M.Baltasare, η σωματοποιημένη ποιητικότητα της ζωγραφικής του Χρήστου Πειραλή. Όλα τούτα αποτελούν έναν τρόπο να υπάρχουμε στον Κόσμο ως Είναι μέσα από την πολλαπλότητα. της αλήθειας που μας διαπερνά και μέσα από την «σάρκα» (chair) που διαχωρίζει τη σωματικότητά μας από αυτήν των πραγμάτων γύρω μας με ανεπαίσθητο τρόπο. Το Wesen λοιπόν, αποτελεί ένα τριετές πρόγραμμα που ξεκινάει στις επίσημα στις 28/11 στην γκαλερί του Τ.A.F. είναι μία έκθεση-αφιέρωμα αλλά κυρίως μία έκθεση-παράσταση που θα συνεχίσει την πορεία της και θα δώσει τα δεδομένα για την μετεξέλιξη της έρευνας του Εργαστηρίου. Είναι πάνω από όλα μία ριζική εμπειρία για όλους μας.
Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί performance / installation του Research Laboratory σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μήτρου στην οποία συμμετέχουν οι: Μαρία Χαρέλα, Μάρω Θεοδοσίου, Σεμπάστιαν Τσιφής, Ιωάννα Σκαντζέλη, Χάρης Μεσηνιώτης, Manuel Baldassare, Emma Grace, Χριστίνα Σιριοπούλου, Φωτεινή Τερζή, Αθανάσιος Μαργούτας, Σοφία Δρακοπούλου, Σοφία Στεργίου, Σταύρος Καπετάνιος.
Συμμετέχουν οι εικαστικοί:
Φωτογραφία: Βασίλης Καρκατσέλης
Ποιήματα της Ιωάννας Σκαντζέλη παρουσιαζόμενα φωτογραφικά από τον Βασίλη Καρκατσέλη
Video Art: Yiota Chatzi, Daniela Prost
Slide show με φωτογραφίες από την performance του Εργαστηρίου Έρευνας: F-F or Santa Sangre (2014). Συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι: Αθανάσιος Αθανασιάδης, Μανώλης Βάρνας, Υπατία Βρεττού, Κατερίνα Ζαχαριάδου, Θεανώ Καραολανίδου, Βασίλης Καρκατσέλης, Βασίλης Μαντάς, Νίκη Μπάτση, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Γιώργος Παπουτσής, Θανάσης Ράπτης, Άγγελος Σοφιανίδης, Σταύρος Τσικόγιας, Αλέκα Τσιρώνη, Χρήστος Χίτσιος
Ηχητική εγκατάσταση: Manuel Baldassare Εικαστικό πορτέτο του Χρήστου Πειραλή, αρχιτέκτονα-ζωγράφου, για μελλοντική performance, με θέμα τον Van Gogh, του Εργαστηρίου Έρευνας. Performer: Σεμπάστιαν Τσιφής
Επιμέλεια: Στέλλα Μανικάτη, Ιστορικός της Τέχνης
Εγκαίνια: Σάββατο 28.11.2015, 19:00
Είσοδος ελεύθερη
Διάρκεια έκθεσης: 28.11 - 13.12.2015
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12:00-21:00, Κυρ 12:00-19:00