Εικαστικα

Dee Dee is a punk painter

Πέρασαν 10 χρόνια από τον θάνατο του μπασίστα των θρυλικών Ramones

Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέρασαν 10 χρόνια από τον θάνατο του μπασίστα των θρυλικών Ramones, ενός συγκροτήματος που οι θάνατοι των μελών του -σε ασυνήθιστα νεαρή ηλικία- σχεδόν το έχουν ξεκάνει.

image

Με αφορμή τα δεκάχρονα του θανάτου του, οργανώθηκε μία ακόμη έκθεση με τους πίνακές του στην "εναλλακτική" γκαλερί του Λος Αντζελες: "Subliminal Projects" που έχει δημιουργήσει ο γνωστός street artist Shepard Fairey που είναι και ο οργανωτής αυτής της έκθεσης με την punk/street αισθητική.

image 

O Dee Dee Ramone (Douglas Glenn Colvin) που πάντα ζωγράφιζε, καταπιάστηκε σοβαρά με αυτή την τέχνη από το 1996 και μετά, ενθαρρυμένος από τον μουσικό/εικαστικό Paul Kostabi με τον οποίο μάλιστα έχει συνεργαστεί πολλές φορές.

image

Η έκθεση: "Dee Dee Ramone: A Memorial Exhibition" θα διαρκέσει ως τις 17 Νοεμβρίου και στις φωτογραφίες που παρεθέτουμε από τους πίνακες του μπορεί κανείς να διακρίνει όλη την punk αισθητική που διακατείχε την μουσική των Ramones (των οποίων η τέχνη επαναπροσδιορίζεται στις μέρες μας επί τω βελτίω), το χιούμορ των στίχων, την νεανική ενέργεια, το δεύτερο επίπεδο της ωριμότητας αλλά και την αγάπη για τα πρόσωπα όπως ο John Ramone ή ο Sid Vicious.

image

image