Εικαστικα

Η ATHENS VOICE πήγε Χανιά

H έκθεσή μας «Η Τέχνη στην Πρώτη Σελίδα» έλαβε τόπο το βράδυ της Τετάρτης 8/8

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 403
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ήταν μια γλυκιά βραδιά του Αυγούστου, κάτω από το θερινό ουρανό της Κρήτης, στην άκρη του ωραιότερου λιμανιού του κόσμου, ανάμεσα σε φίλους παιδικούς, σε πρόσωπα γνωστά κι αγαπημένα. Εκείνο το βραδάκι της Τετάρτης 8/8 εγκαινιάστηκε η έκθεσή μας «Η Τέχνη στην Πρώτη Σελίδα», ύστερα από την ευγενική πρόταση που μας έκανε το Μουσείο Τυπογραφίας των «Χανιώτικων Νέων» να κατεβάσουμε και να εκθέσουμε για πρώτη φορά στην περιφέρεια τα πρωτότυπα έργα των εξωφύλλων της εφημερίδας μας.

Στον ονειρικό χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο νεώριο Moro, αναρτήθηκαν συνολικά 88 εικαστικά έργα, 62 διαφορετικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν σχεδιάσει όλα αυτά τα χρόνια εξώφυλλα για την A.V. Την έκθεση, που διήρκεσε 20 ημέρες, εγκαινίασε η αναπληρωτής διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Ειρήνη Γερουλάνου, που κατέβηκε ειδικά για τη βραδιά των εγκαινίων, μια και η συγκεκριμένη έκθεση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς.

Την επιμέλεια της έκθεσης έκαναν οι ζωγράφοι Γιώργος Αυγέρος και Μιχάλης Μανουσάκης, ενώ ειδικά για τα εγκαίνια κατέβηκαν από την Αθήνα οι ζωγράφοι Χάρης Λάμπερτ και Γιάννης Αδαμάκης. Κοντά μας εκείνη τη βραδιά ήταν ακόμα οι βουλευτές Χανίων Γιώργος Σταθάκης και Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Χανίων Μαν. Σκουλάκης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης, o εκδότης της ιστορικής εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» Γιάννης Γαρεδάκης, ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος, οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Αιμίλιος Χειλάκης, ο Γρηγόρης Τριανταφύλλου των Deux Hommes, ο σκηνοθέτης του «Νησιού» Θοδωρής Παπαδουλάκης, οι σκιτσογράφοι Ανδρέας Πετρουλάκης και Γήσης Παπαγεωργίου, αλλά και όλοι μα όλοι οι παλιοί καλοί μας φίλοι και ένα πλήθος κόσμου που επισκέφτηκε την έκθεση αφήνοντας τα πιο συγκινητικά σημειώματα στο βιβλίο εντυπώσεων. Σας ευχαριστούμε όλους.

image