Εικαστικα

ART-ATHINA #30

Μαρία Αναστασίου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

n

Με αφορμή τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Εϊαφιαλαϊόκουλ την άνοιξη του 2010, με έλκυσε η επίδραση που είχαν οι εικόνες από την Ισλανδία, ο λαίμαργος τρόπος με τον οποίον καταναλώναμε το θέαμα που προσέφερε η φύση. Αναρωτήθηκα πώς (και εάν) ένα απομεινάρι από μιαν άλλη εποχή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς ως προς τον τρόπο που καταναλώνουμε τις εικόνες σήμερα.

H Μαρία Αναστασίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία και τώρα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Αποφοίτησε από το Royal College of Art, κερδίζοντας το Deutsche Bank Award for Art. Έχει συνεργαστεί –μεταξύ άλλων– με το British Film Institute, το Centre for Contemporary Arts Glasgow, το National Media Museum, την Chisenhale Gallery.

 Φωτο: Μαρία Αναστασίου, εικόνα από το Here, This Time, A Terrible Beauty, 2010, κομμένο, γρατζουνισμένο και ζωγραφισμένο στο χέρι φιλμ 16 mm που βρήκε η καλλιτέχνιδα με κινηματογραφημένο υλικό, μηχανή προβολής για φιλμ 16 mm, ευγενική παραχώρηση: Apotheke, © Μαρία Αναστασίου

www.art-athina.gr