- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πριν ένα χρόνο, στο σημείο όπου στις 12 Ιουνίου του 1963 η Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα ίδρυσε το πρώτο ζυθοποιείο της στην Αθήνα (Λεωφ. Κηφισού 102), ξεκίνησε κάτι νέο, πολύ πρωτότυπο και δημιουργικό: το «ΑΘΗΝΕΟ», ένας πολυχώρος ο οποίος προσφέρεται σαν τόπος μάθησης, έμπνευσης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας, όχι μόνο για τους λάτρεις της μπύρας.
Μπαίνοντας βλέπουμε εκατέρωθεν του διαδρόμου την «κουζίνα» του ζυθοποιείου, μία μικρή πλήρη μονάδα παραγωγής μπύρας, όπου δοκιμάζονται νέες, πρωτότυπες συνταγές και 4 φορές το χρόνο παράγονται απαστερίωτες μπύρες με διάφορες γεύσεις, όπως με μέλι και κόλιαντρο, οι οποίες κυκλοφορούν σε μικρή, επιλεγμένη, διανομή. Η πρόσφατη παραγωγή είναι μπύρα με γεύση τζίντζερ. Τη δοκιμάσαμε και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Σ’ ένα ολιγόλεπτο βίντεο παρακολουθουμε την πορεία της μπύρας από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στη Μεσοποταμία πριν 6.000 περίπου χρόνια, μέχρι τις μέρες μας, ενώ στο μικρό μουσείο ταξιδεύουμε στο χρόνο μέσα από φωτογραφίες, παλιές διαφημίσεις, ιστορικά αντικείμενα και συλλεκτικές συσκευασίες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.
Στον ιδιαίτερο αυτό χώρο, εκτός από τη φιλοξενία περιοδικών εκθέσεων με θεματολογία κυρίως γύρω από την μπύρα γίνονται εκπαιδευτικά, διαδραστικά σεμινάρια, διαλέξεις για τη διαδικασία ζυθοποίησης και τα είδη της καθώς και ζυθογνωσίες.
Πριν λίγες μέρες το «ΑΘΗΝΕΟ» γιόρτασε τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη «σπορά» του με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Ο Θερισμός», σε επιμέλειας της Ιριδας Κρητικού.
Στην έκθεση, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό όλο το καλοκαίρι, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Δάφνη Αγγελίδου, Νεκτάριος Αποσπόρης, Βάσω Καλουδιώτη, Μηνάς Καμπιτάκης, Τίνα Καραγεώργη, Αφροδίτη Λίτη, Χαρίτων Μπεκιάρης, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Κώστας Πήττας, Δήμητρα Σίλιαλη, Χρίστος Συμεωνίδης.
Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τα σημεία όπου βρίσκονται οι μπίρες που παράγει, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που προγραμματίζονται στο Κέντρο Ζυθογνωσίας του ΑΘΗΝΕΟ βρίσκονται στην ιστοσελίδα