Εικαστικα

Διάσημες προσωπικότητες συναντιούνται στο χαρτί

Η έκθεση «Cut & Paste» παρουσιάζει τα πιο ιδιαίτερα κολάζ

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
127101-286088.jpg

H Brigitte Bardot φλερτάρει με τον David Bowie, η Maria Callas −πιστή στη συμβουλή που έδωσε σε όλες τις γυναίκες− γλυκοκοιτάζει τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο Pablo Picasso τα μαρτυρά όλα στην Twiggy και οι Beatles σχολιάζουν τις παρέες και γελάνε με τον Woody Allen και την Coco Channel.

Αυτές και άλλες διάσημες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, της επιστήμης και της πολιτικής θα συναντήσουμε στην έκθεση «Cut & Paste» που φιλοξενεί η γκαλερί Φουάρ από 4 έως 13 Μαΐου. Πάνω σε χρωματιστά χαρτόνια, με τη μέθοδο της χαρτοκοπτικής και του κολάζ και με απλά υλικά όπως κόλλα, ψαλίδι και χαρτί, η Ελίζα Αλεξανδροπούλου δίνει ζωή στις πιο δυναμικές παρουσίες της ιστορίας και της επικαιρότητας.

image

Το κάθε πορτρέτο αποτυπώνεται σε μια επιφάνεια 23x23 εκατοστών, με ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες των εκφράσεων και τους χρωματικούς συνδυασμούς. Η βραβευμένη δημιουργός (Α' Βραβείο Prize For The Promotion Of The Arts για τη σκηνική πρόταση/ μακέτα στο θέμα «Βαβέλ» στην έκθεση σκηνογραφίας Prague Quadrennial 2007) θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του κολάζ παρέα με τις πιο σπουδαίες φυσιογνωμίες.

Info

Εγκαίνια: Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, 20.00. Διάρκεια: 4-13 Μαΐου 2016. Γκαλερί Φουάρ (Mητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6, 1ος όροφος, Μοναστηράκι). Είσοδος ελεύθερη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.