Εικαστικα

Τα γλυπτά από νήμα της Ηλιοδώρας Μαργέλλου

Η έκθεση της στην a. antonopoulou.art σε προσκαλεί σε έναν τρισδιάστατο, πολύχρωμο κόσμο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
122456-274463.jpg

Αν είσαι έτοιμος να περιπλανηθείς σ’ έναν ζωηρόχρωμο κόσμο νημάτων και καλωδίων, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τα έργα της Ηλιοδώρας Μαργέλλου στην έκθεση «Άτιτλο».

Με «ίχνη μιας ψυχής» παραλληλίζει ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Κωνσταντινούπολης, Paolo Colombo, τα υφασμένα έργα της καλλιτέχνιδος.

«Για μένα, η πρακτική της αντλεί από μια πλούσια εσωτερική ζωή. Υπάρχει μια διαδραστική ποιότητα στη δουλειά της, που κάνει τον θεατή να αισθάνεται την παρουσία της καλλιτέχνιδας σε κάθε βήμα της δημιουργίας της, σε κάθε νήμα που επιλέγει – κάποιος θα έλεγε σε κάθε κόκκο άμμου», εξηγεί.

image

Έχοντας έναν ορατό σκελετό και μια πλεκτή επιφάνεια, τα έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Άτιτλο», είναι τρισδιάστατα, παρουσιάζουν μια αρνητική και μια θετική όψη και είναι ιδιαζόντως ζωηρόχρωμα.

Πρόκειται για μια πολύχρωμη έκρηξη νημάτων και καλωδίων, όπου ετερόκλιτα υλικά εκπέμπουν μια «θαυμαστή μορφική συνοχή». Επιλέγονται υλικά που συμπαραδηλώνουν τον οικιακό χώρο και τις ανάγκες του νοικοκυριού, όπως η κλωστή, το κορδόνι παπουτσιών, το ύφασμα και το σύρμα.

image

«Επιπλέον, είναι έργα που ωθούν σε διαφορετικές, σύνθετες και συγκροτημένες ερμηνείες, συνυφασμένες με τη λογοτεχνία και την ιστορία της τέχνης», λέει ο Colombo.

Γεννημένη στη Μιννεάπολη των ΗΠΑ, η Ηλιοδώρα Μαργέλλου, αποφοίτησε από το Yale University το 2006 και εν συνεχεία σπούδασε φωτογραφία και χαρακτική στο Columbia University School of the Arts της Νέας Υόρκης. Η δουλειά της περιλαμβάνει ποικίλα μέσων έκφρασης, όπως κατασκευές με αντικείμενα καθημερινότητας, σχέδιο, ζωγραφική, γλυπτικές και site-specific εγκαταστάσεις, καθώς και performance. Η πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο Fovea έγινε στην a.antonopoulou.art το 2013, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Η νέα έκθεση της Ηλιοδώρας Μαργέλλου, «Άτιτλο», εγκαινιάζεται την Τετάρτη 9 Μαρτίου στην a.antonopoulou.art, 19:30 – 22:00.

Εγκαίνια Έκθεσης : Τετάρτη 9 Μαρτίου, 19:30 - 22:00

Διάρκεια : 10.03.2016 – 16.04.2016

Ώρες Λειτουργίας : Τετ-Παρ 2-8 και Σαβ. 12-4

a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, 210-3214994, info@aaart.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.