Εικαστικα

Ο Γιώργος Γούσης σού μαθαίνει να δημιουργείς το δικό σου κόμικ

Μαθήματα της 9ης τέχνης για έφηβους και ενήλικες

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110434-218921.jpg

Ο Γιώργος Γούσης είναι ένας από τους πιο γνωστούς 'Ελληνες δημιουργούς κόμικς. Η γραμμή του θυμίζει την κλασική σχολή αμερικάνικου κόμικ και τα έργα του έχουν νεανική, ροκ διάθεση και τον πικρό ρομαντισμό ενός Ευρωπαίου των μεγάλων πόλεων. Πολλές φορές ένα και μόνο ολοσέλιδο καρέ του είναι από μόνο του μία ιστορία.

Ο ίδιος, ένας άνθρωπος πράος και με χιούμορ, αποφάσισε να αρχίσει παραδόσεις μαθημάτων δημιουργίας κόμικ για έφηβους και ενήλικες. Θεωρία γύρω από την ιδιαιτερότητα της τέχνης των κόμικ και κατανόηση των αφηγηματικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του ο δημιουργός. Στόχος των μαθημάτων είναι η εκπαίδευση σε όλα τα στάδια της δημιουργίας μίας σύντομης ιστορίας κόμικ από τον κάθε μαθητή σε ό,τι σχεδιαστικό στιλ επιθυμεί.

Ο Γιώργος λέει: «Το βασικό είναι ότι δεν είναι ένα στείρο μάθημα σχεδίου. Είναι κυρίως μάθημα αφήγησης ιστοριών συνδυάζοντας εικόνες και λέξεις, ό,τι εικόνες και λέξεις διαθέτει ο καθένας τη στιγμή που είναι στην τάξη και από εκεί και πέρα, μόλις μπει στη διαδικασία εγώ του δίνω όποιες γνώσεις, συμβουλές και εμπειρία έχω πάνω σε όλα τα θέματα, από σενάριο μέχρι σχέδιο, σκηνοθεσία κ.τ.λ. Λειτουργώ πιο πολύ σαν προπονητής.»

image

Εικονογράφηση του Γιώργου Γούση για την Athens Voice (αφιέρωμα: Μέλλον)

Το εκπαιδευτικό πρότζεκτ του Γιώργου Γούση υπόσχεται ολιγομελή τμήματα και προσωπική παρακολούθηση του κάθε σπουδαστή. Στο τέλος των μαθημάτων, θα υπάρξει δημιουργία λευκώματος από τα κόμικ των σπουδαστών με σκοπό τη συμμετοχή στο ετήσιο φεστιβάλ κόμικ της Αθήνας.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο και έχουν διάρκεια 3 ώρες το καθένα. Μπορεί να παρακολουθήσει κάθε άνθρωπος χωρίς περιορισμό στην ηλικία, αρκεί να έχει όρεξη να ασχοληθεί. Οι τιμές κυμαίνονται και ρυθμίζονται με επικοινωνία στη σχολή «Περί Τέχνης» αλλά είναι πολύ λογικές.

Είναι μία ευκαιρία να αποδείξετε αν η δική σας ζωή είναι τελικά κόμικς ή όχι, μωρό μου.

* Περί Τέχνης, Πολυτεχνείου 1, Πλατεία Αγίας Παρασκευής (τηλ. 2106014087 – 2106085658)

image

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άποψη της έκθεσης "Δημοκρατία" στην Εθνική Πινακοθήκη
«Δημοκρατία»: μια έκθεση για την πολιτική λειτουργία της τέχνης στον ευρωπαϊκό νότο

140 έργα από 55 δημιουργούς ανιχνεύουν τις καλλιτεχνικές πρακτικές που γεννήθηκαν μέσα από τον αγώνα για ελευθερία σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία τις δεκαετίες 1960-1970

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.