Εικαστικα

Ήρθε η ώρα να μάθεις να σχεδιάζεις κόμικς σαν επαγγελματίας

Εργαστήρια comics για εφήβους από τον κομίστα Δημήτρη Κάσδαγλη

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η εικονογράφηση δεν είναι μόνο ένας εξαίρετος επαγγελματικός προορισμός αλλά και μία ψυχοθεραπευτική, δημιουργική ασχολία που εκτονώνει, εμπλουτίζει (τους τοίχους των δωματίων, τα σημειωματάρια, όλες τις επίπεδες λευκές και άλλες επιφάνειες τέλος πάντων) με όμορφες εικόνες και απογειώνει τη φαντασία στα πέρατα του κόσμου and beyond. Η μεγάλη αγάπη για τις εικόνες αρχίζει από την παιδική ηλικία και απογειώνεται στην εφηβεία, τότε που οι ερεθισμοί είναι πλούσιοι και η διάθεση για δημιουργία σε κάνει να νοιώθεις ηπερήρωας στη χώρα του σούπερ-φανταστικού.

Ένας δημιουργός που κρατάει άσβεστη μέσα του –και στην άκρη του πινέλου του- την ίδια αχαλίνωτη έμπνευση με ενός παιδιού και δημιουργεί εικόνες, ήρωες και φανταστικούς κόσμους, είναι ο illustrator και κομίστας Δημήτρης Κάσδαγλης

Ο Δημήτρης Κάσδαγλης γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε Οπτική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Αγγλίας στο Μπέρμιγχαμ και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με υποτροφία του ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, με μάστερ στην αφηγηματική εικονογράφηση. Εικονογραφεί βιβλία για παιδιά από το 2000.

Τώρα, συμμετέχει στα Εργαστήρια comics για εφήβους που διοργανώνει η Athens Comics Library. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα μάθουν τεχνικές σεναρίου και εικονογράφησης, σε έναν ολοκληρωμένο κύκλο εργαστηρίων διάρκειας 3 μηνών (Οκτώβριος-Δεκέμβρίος) με τον Δημήτρη Κάσδαγλη.

image

Άλλες δραστηριότητες που οργανώνει η Athens Comics Library είναι Εργαστήρια κόμικς και για παιδιά σχολικής/προσχολικής ηλικίας καθώς και ξεναγήσεις στον κόσμο των κόμικς σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και φοιτητές (σχολών γραφικών τεχνών, Καλών Τεχνών, παιδαγωγικών σπουδών, μεταφραστών, φιλολόγων, ξένων γλωσσών, επικοινωνίας κ.λπ.), εργαστήρια Origami

Η βιβλιοθήκη Athens Comics Library στεγάζεται στο Impact Hub Athens, ένα ιστορικό κτίριο αρχιτεκτονικής του Ερνέστο Τσίλερ, στο κέντρο της Αθήνας, και είναι ένα ιδανικό περιβάλλον γνώσης, έμπνευσης και δημιουργίας. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί στα ράφια της μια συλλογή που αγγίζει τους 2.500 τίτλους και αποτελείται από ελληνικά comics, αμερικανικά graphic novels, ευρωπαϊκά BD και manga. Κι ακόμα επιλεγμένους τίτλους οι οποίοι απευθύνονται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.


Info:

Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, τηλ. 2103210146

Ημέρες και ώρες εργαστηρίων: Κάθε Παρασκευή 18:30-20:30 (Έναρξη: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου)

Κόστος: 10 ευρώ ανά άτομο ανά συνάντηση (συνολικό κόστος 120 ευρώ)

Πληροφορίες-κρατήσεις: contact@athenscomicslibrary.gr/ ltsene@gmail.com

** για όλα τα προγράμματα ισχύουν ειδικές τιμές για αδέρφια, ΑμεΑ, ανέργους και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, καθώς και για τους συνδρομητές της Athens Comics Library.

image